Szerdán tetőzik a brutális hőség: 37 fok, vagy akár ennél több is lehet! Újabb melegrekordok dőlhetnek meg?

2017. június 27., kedd




A kánikulát követően pedig egy szintén drámai, akár 20 fokos(!) lehűlés követi.

Jön a brutális meleg, amit megjósoltak néhány napja az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalán egy hivatalos közleményben?

Az OMSZ hétfő este, az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: a középhőmérséklet kedden az északi hegyvidék térségét leszámítva már sok helyen érheti el a 25 Celsius-fokot.

Az alábbi helyeken lehet tartós kánikulára számítani: Budapest, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megye.

Szerdán, azaz holnap 37 fok is lehet egyes helyeken, de a gyakorlatban a hőmérők higanyszála a 40 fokot is elérheti, és azt valószínűsítik, hogy Európában nálunk lesz a legmelegebb.

Sokan már most újabb megdőlő melegrekordokról beszélnek. Hogyan tényleg lesz-e ilyen, holnap estére tudni fogjuk, de nem lepődnénk meg, ha igen.

Az elmúlt években egyre többször dőltek meg hőséggel és hideggel kapcsolatos rekordok is, az időjárás szélsőségességei miatt.

Az Időkép.hu ezt írja a Szerdán tetőző brutális hőség utáni időszakra:

"Csütörtökön és pénteken tovább erősödik a légmozgás, erős, viharos erejű lesz a délnyugati szél. Csütörtökön többfelé valószínű zápor, zivatar kialakulása, majd pénteken napközben túlnyomóan napos időre készülhetünk, szombaton viszont egy hidegfront hozhat jelentős felfrissülést."

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség egészség időjárás


Megtekintések száma: 102710





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet