Szereted ezt a gabonapelyhet? Igazi mészárlások fűződnek hozzá, és állnak mögötte! A csúf igazság...

2020. december 28., hétfő




Az ember nem is gondolná, hogy egyes híres nagyvállalatok sikerei mögött szívszorító drámák, és hatalmas pusztítás húzódik.

Ezt ugyanis a jól megfizetett marketingesen nem szokták a média orrára kötni.

Elvégre hatalmas erdőritásokkal kinyert alapanyagokkal, orángutánokra gyújtott otthonokkal bizony nem lehet eladni egy terméket.

"Az iparág most a fenntartható pálmaolaj felé vezető út egy kritikus pontján áll." - mondta Adam Harrison, a WWF vezető pálmaolaj szakértője.

A pálmaolajhoz sajnos rengeteg nagy cég, így a Ferrero és többek között a Kellog's is ragaszkodik. Ez azért nagy probléma, mert a pálmaolajért komplett erdőket irtanak ki, ezzel számtalan állattól veszik el az otthonát.

Ez még a jobbik eset, ugyanis gyakori, hogy lelövik az állatokat, vagy felgyújtják utolsó megmaradt otthonaikat, miközben ezek a szerencsétlenek kicsinyeikkel menekülnek tovább a semmibe.

Mindjárt rátértünk arra, hogy a Kellog's-t gyártó nagyvállalat, és más hasonló cégek miféle borzalmakat képesek elkövetni, hogy az olcsó, hulladékaikat legyártsák és megetessék a fogyasztókkal...

A kritikusan veszélyeztetett orangutánok élőhelyének számító Délkelet-Ázsia alacsonyan fekvő trópusi területein és egyre növekvő számban, Afrikában és Latin-Amerikában található pálmaolaj ültetvények a világon értékesített növényi olajok 65%-át termelik meg.

A pálmaolaj fontos összetevője rengeteg ételnek, kozmetikumnak, szappannak és mosószernek, és bio-üzemanyag forrásként is egyre elterjedtebb.

A teljes pálmaolaj igény várhatóan megduplázódik 2020-ra, növekvő veszélyt jelentve ezzel a trópusi erdőkre és biodiverzitásra, tovább növelve az üvegházhatású gázok kibocsátását és újabb konfliktusokkal fenyegetve az érintett közösségeket.

A szumátrai tigris az egyik legszebb és legbüszkébb állat a Földön. Azonban mára mindössze 400 darab egyede él a vadonban, természetes körülmények között.

Néhány évvel ezelőtt ez a szám még 500 körüli volt. hamarosan pedig 300 alá süllyed a populációja. Ezeknek az állatoknak a kihalása sok tényezőből áll, azonban hozzájárul tagadhatatlanul egy olyan tényező is, ami teljesen szükségszerűtlen.

Ezek az állatok csak azért vesztik el az otthonukat, így az életüket is, hogy az egyre csak zabáló fogyasztók asztalára gabonapehely kerüljön.

Az indonéz dzsungelekben élő tigrisek valósággal az éhhalál szélére sodrónak, mivel egyre csökken az élőhelyük, ugyanis a pálmaolaj fontos az ilyen fajta termékek előállítása során.

Míg az emberiség jelentős része dagad és hízik ezektől az ipari hulladékoktól, amiket gabonapelyheknek hívunk, addig más állatok éhen pusztulnak, mert egyes nagyvállalatok csak a profitot tartják szem előtt. A pálmaolaj helyett más alternatívákra áttérni ugyanis "nem gazdaságos".

Ironikus, hogy a Kellog's egyik termékén lévő tigris kísértetiesen hasonlít egy szumátrai tigrisre. Ez a pofátlanság netovábbja...

Vajon meddig hagyja még az emberiség, hogy az élővilág és a természet pusztuljon bele, hogy eltartsa az egyre kövéredő társadalmukat?

OSZD MEG másokkal is!

érdekes durva botrány állatvédelem


Megtekintések száma: 23675





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet