Szerinted mekkora az univerzum? Most választ kaphatsz rá!

2017. február 5., vasárnap




Egy remek dokumentumfilmben mutatják be a világegyetemet.

Az univerzum nagysága mindenkit elképeszt, aki csak egy kicsit is hajlandó abba belegondolni, hogy hány milliárdnyi csillag, és milyen rengeteg galaxis van a világűrben.

Eleve furcsa azt is végiggondolni, hogy vajon az univerzumnak vannak-e határai, vagy hogy a Földünk egy nagy bolygónak számít-e, vagy sem.

Hiszen a Napunknál is léteznek sokszorta nagyobb óriáscsillagok, melyek több milliószor több energiát termelnek, mint a mi Napunk.

Olyan galaxisok léteznek a világegyetemben, melyek teljesen eltérnek a miénktől, mégis lehet bennük élet, vagy más civilizációk.

Mindenképpen érdekes elgondolkodni azon, hogy vajon miért, és ki teremthette ezt az elképesztően nagy, összetett, és változatos világot, és vajon egyedül minket teremtettek bele ebbe a hatalmas világba, vagy vannak rajtunk kívül más civilizációk is az univerzumban.

Ha sokszor úgy érezzük, hogy csak egy porszemek vagyunk a világ teljes egészéhez képest, akkor ezután a remek, magyar nyelvű dokumentumfilm után még kisebbnek fogjuk magunkat érezni.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

tudomány csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 72977





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet