Szíriában pokolhoz hasonló állapotok vannak: Trump megindította a világ legnagyobb háborúját?

2018. április 16., hétfő




Megbüntette a gyerekgyilkos diktátort. Ez a konfliktus még csak a kezdet, és hamarosan atomháború vár ránk?

Amióta kiderült, hogy Szíriában vegyi fegyver támadást hajtottak végre, aminek számtalan civil, köztük rengeteg gyermek áldozata volt, Trump bekeményített.

Amerika nevében hatalmas csapást indított el...

Három katonai bázist bombáztak porig. Nem tartotta vissza Trumpot az sem, hogy a szíriai kormánnyal szövetséges Oroszország elnöke, Vlagyimir Putyin (65) előre válaszcsapással fenyegette meg Amerikát.

Éppen ezért nem csoda, hogy sokan már azonnal a harmadik világháború lehetőségéről kezdtek el beszélni.

Aszad eddig sem válogatott az eszközökben. A vegyi fegyver legalább 70 civilt, köztük több tucat gyereket fojtott meg iszonyú kínok között.

Donald Trumpot teljesen feldúlták a látottak. Indulataitól elragadtatva „állatnak” nevezte Aszadot, és kemény bosszút ígért. Nemcsak a szír tömeggyilkost fenye­gette meg, de mindenkit, aki falaz neki.

Oroszország Aszad szövetségese, így a figyelmeztetés Vlagyimir Putyinnak is szólt. Az orosz elnök mindjárt jelezte is, hogy beláthatatlan következményei lehetnek, ha az amerikai támadás során Szíriában állomásozó orosz csapatokat is találat érne.

Sokan ekkor mondták leginkább, hogy küszöbön lehet a harmadik nagy háború.

Senkinek sem kellene gázzal saját népüket gyilkoló állatokkal társulni – ezt írta válaszként Trump a Twitteren.

Végül az utolsó pillanatban úgy tűnt, elkerülhető a konfliktus: Oroszország nem váltotta be fenyegetéseit. Nem lőtt ki rakétákat Amerikára, inkább összehívatta az ENSZ Biztonsági Tanácsát.

A történtek megtépázták egy kicsit Putyin tekintélyét, és kiderült, hogy az orosz medve mégsem szomjazik vérre. Putyin rögtön ahhoz az ENSZ-hez fordult, amelyről lehetett tudni, hogy nem fogja elítélni a légicsapást.

Ennek ellenére az elkövetkező napok, hetek komoly dolgokat hozhatnak a feszült viszonyban, és egy esetleges háború felé roboghat a világ, ha nem vigyázunk...

Erre minden esély továbbra is megvan az elemzők szerint.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború atomháború putyin


Megtekintések száma: 21397





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet