TBC-s szomáliai migránsjárvány tört ki Németországban?

2017. november 26., vasárnap




Egy szomáliai migránslány lehetett a fertőzés gócpontja. Az ehhez hasonló esetek egyre gyakoribbak lehetnek a jövőben!

Komoly veszély fenyegeti az Európai Uniót. Olyan járványok terjedhetnek el a nem túl távoli jövőben, mely alapjaiban határozhatják meg a sorsunkat, és az emberek egészségét.

Arról van ugyanis szó, hogy egyre több különös, és egyben nagyon rejtélyes, a migránsokhoz köthető kórokozó üti fel fejét az EU határain belül.

Ezzel az a probléma, hogy az európai emberek szervezete egyáltalán nincs felkészülve arra, hogy ilyen egzotikus vírusokkal találkozzon, és sikeresen fel is vegye velük a harcot.

A mostani eset nem egyedi, és a szakemberek szerint riasztó, de egyre gyakoribb tendenciává válhat.

Németországban egy szomáliai diáklány fertőzött meg legalább 88 embert TBC-vel.

Ez ugyan nem egy kifejezetten keletről hozott vírus, mégis a kelet válfaja sokkal erőteljesebb lehet, mint az európai változat, egyes kutatások szerint.

Az előzetes hírek szerint a diáktársainak vagy a tanárainak is át­ad­hatta a betegséget.

A szóban forgó eset Altötting városában történt. Gondoljuk csak bele, hány Altötting lehet még majd a jövőben Európában?

És ott már nem "csak" TBC-ről lehet majd beszélni, hanem vérhasról, vagy ehhez hasonló kórságokról, amire az európai egészségügy és az orvosok nincsenek is felkészülve.

A hatóságok által kiadott közleményben az áll, hogy a diáklányt már október 16-a óta szakorvosi ellátásban részesítik a helyi klinikán. A meg nem nevezett fiatal állítólag már október eleje óta köhögésre, lázra és gyengeségre panaszkodott.

A hatóságok ugyanakkor felhívták rá a figyelmet, hogy bárki, aki kapcsolatba léphetett a 20 éves szomáliai lánnyal, az azonnal jelentkezzen valamelyik klinika egyikén.

A jövő év második hetében is végeznek majd vérvizsgálatot. Ekkor lehet minden kétséget kizáróan eldönteni, hogy hányan fertőződhettek meg.

A helyzet nem csak abban a tekintetben rendkívül komoly, hogy a jövőben számtalan este előfordulhat a bevándorlók számának növekedésével, de olyan durva és halálos vírusok is elszabadulhatnak, amikről nem is gondoltuk volna, hogy valaha Európában fognak pusztítani.

Arról nem beszélve, hogy az egészségügy nagymértékben leterhelődhet.

A bevándorlók nagy része csak élősködik a rendszeren, nem fizet adót maga után, rengeteg pénz megy el a megsegítésükre, így Németországban hamarosan meginogathat az egészségügy rendszere.

Egyébként is egyre többen tartanak attól Merkel koalíciós tárgyalásának a bukása óta, hogy Németország egyszerűen összeroppan a migráció súlya alatt.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa betegségek járványok bevándorlás


Megtekintések száma: 30578





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet