Tele lehet elveszett civilizációkkal a Föld?

2016. december 26., hétfő




Nemrégiben a National Geographic egyik fotósa fedezet fel egy eddig ismeretlen, az emberiséggel korábban soha nem érintkező törzset. Az eset azóta újra felvetette a kérdést: létezhetnek-e a mai világban még olyan elzárt emberi közösségek, melyekről nem is tudunk?

Egy rejtett törzs, felfedezése

Elképesztő felfedezést tehetett a National Geographic egyik munkatársa. Egy olyan törzzsel, illetve annak tagjaival találkozhattak, melyek még soha nem léptek kapcsolatba emberekkel, és felhetelően egy régen elveszett, eddig ismeretlen civilizációról lehet szó.

Az indián törzs teljesen elzárva él a brazil őserdő mélyén, és eddig sosem találkoztak más civilizációk tagjaival, helikoptert sem láttak soha.

Bár magát a törzset teljesen véletlen fedezték fel, a világ több táján beindította az emberek fantáziáját a dolog, és komoly szakemberek is megszólaltak az ügyben.

Sokan azt mondják, hogy ennek a titokzatos törzsnek a felfedezése bizonyíthatja, hogy a világunk modern évszázadaiban is létezhetnek még mindentől elzárt emberi közösségek, melyeknek nincs fogalma arról, mi folyik a világban.

A most felfedezett amazóniai törzs például soha nem láthatott még más embereket, sem helikoptert. Ricardo Stuckert – ő fedezte fel a törzset – szerint a törzs tagjai között óriási pánik volt, amikor meglátták a helikoptert, és az egyikük le is akarta nyilazni a gépet a felszínről.

Elveszett civilizációk bújhatnak meg bolygónkon

Sok szakember nem tartja kizártnak azt, hogy nem ez volt az egyetlen törzs, melyet felfedeztünk, és még követhetik őket olyan zárt, de eddig túlélő emberi csoportok, melyek érintetlenek maradtak a világtörténelem során.

Bár a brazil dzsungelek rengetege kitűnő búvóhelyet biztosított, nem csak arrafelé léteznek hellyel, ahol ember viszonylag ritkán jár.

Gondoljunk csak a tibeti kolostorok világára, és a Himalája rég elveszett – vagy csak elveszettnek hitt – civilizációira.

Ezek a civilizációk talán soha nem is pusztultak ki, csak átalakultak, vagy elhagyták az eredeti élőhelyüket, és elrejtőztek a túlélés érdekében.

A Himalája hegyei között többször láttak már különös embereket, akik civilizálatlanok voltak, magasak, és úgy tűnt, tartanak az embertől Ezt több hegymászó és kalandor is megerősítette.

Egyesek odáig mennek, hogy azt állítják, talán ezek a rejtett emberi csoportok állhatnak a jeti jelenségek hátterében.

Lakatlan szigetek százai, sőt talán ezrei lehetnek még szerte a bolygón, ahol még soha nem járt ember, de a feltérképezett szigeteken is élhetnek olyan törzsek, melyeket korábban talán nem észleltek, ezért elkerülték a tudomány figyelmét.

A mostani amazóniai törzzsel megesett eset mindenképpen felhívja rá az emberiség figyelmét, hogy a modern kütyüink ellenére is komoly meglepetéseket tartogathat a világ számunkra, és eddig ismeretlen dolgokat fedezhetünk fel a Föld eldugott szegleteiben.

rejtély rejtélyek elveszett civilizációk


Megtekintések száma: 68494





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet