Tényleg itt vannak? A Pentagon szerint nem kizárt, hogy anyahajó van a Naprendszerünkben

2023. március 17., péntek
Azonosítatlan repülő tárgyak formájában szondákat küldhet a Földre egy idegen anyahajó, hasonló stílusban, mint ahogyan a NASA szondákat használ a Naprendszer más bolygóinak felfedezésére.

Egy idegen anyahajó lehet a Naprendszerünkben, és szondákat küld a Földre - figyelmeztettek a Pentagon illetékesei. Az amerikai hírszerzési központ azt állította, hogy a kisebb szondákat hasonló módon lehet használni, mint ahogyan a NASA más bolygókat kutat.

A jelentést a Pentagon All-Domain Anomalia Resolution Office (AARO) igazgatója, Sean Kirkpatrick és a Harvard Egyetem csillagászati tanszékének elnöke, Abraham Loeb írta, akik egy anyahajó lehetőségére hívták fel a figyelmet.

A 2022-ben alakult AARO célja, hogy mindent megvizsgáljon, ami ismeretlen – legyen az égbolton egészen az űrig vagy akár a víz alatti dolgokig. 

Azt írták:

"Egy mesterséges csillagközi objektum potenciálisan olyan szülőhajó lehet, amely sok kis szondát bocsát ki a Földre, amely működési konstrukció nem nagyon különbözik a NASA küldetéseitől."

2005-ben az Egyesült Államok Kongresszusa felkérte a NASA-t, hogy találja meg a 140 méternél nagyobb átmérőjű objektumok 90%-át. Ennek eredményeként megépültek a Pan-STARRS teleszkópok. 

Ez vezetett a hosszú, vékony, ceruza alakú Oumuamua bizarr felfedezéséhez, egy azonosítatlan csillagközi objektumhoz, amely nem hagyott üstökösnyomot. Sok tudós mesterségesnek tartotta.

A napokban a haditengerészet tisztje is kitálalt arról, hogy a százada több tagjával is furcsa égi jelenségeket láttak a repülések közben.

- Azt láttuk, hogy ezek az objektumok átlagosan 0,6-0,8 Mach sebességgel haladnak, ami körülbelül 250-350 csomónak felel meg. Vagy valamilyen magasságban lebegtek vagy látszólag egy irányba haladtak. Ezek nem egyszerű léggömbök voltak.

Az azonosítatlan légi jelenségek (UAP) akár 1 Mach sebességgel, azaz a hangsebességgel is tudtak haladni– árulta el Ryan, aki szerint két magyarázata is lehet a látottaknak: 

Vagy valamilyen ellenséges gép lesz, és ez nemzetbiztonsági kérdés, vagy nem tudjuk, hogy mi az.

Szerintetek is eljöhet az első kapcsolatfelvégtel?


Megtekintések száma: 6570

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet