Tényleg jön a halálos járvány, mely kipusztítja az emberiséget - állítják a tudósok!

2018. május 6., vasárnap




Már nincs sok időnk, az egész világ sorsa az egészségügyi szervezetek globális felkészültségén múlik!

Az Egészségügyi Világszervezet (World Health Organization - WHO) nemzetközi adatok alapján megvizsgálta azokat a betegségeket, melyek potenciálisan világméretű járványokat okozhatnak.

A WHO listájára felkerült néhány nagyon veszélyes vírus, amikkel érdemes tisztában lennünk.

Ezt már korábban közzétették, most azonban a lista újra előtérbe került, mivel olyan folyamatok indultak be a világban, melyek előre vetíthetik azt, hogy egy esetleges világjárvány ténylegesen kialakuljon és pusztítani kezdjen.

A listán rengeteg vírus szerepel, így a vérzéses láz okozója, a MERS vagy maga az Ebola, valamint a Zika-vírus is.

A lista alján van az,a mitől mindenki fél. Az a bizonyos X-kór. Ez egy egyelőre nem létező betegség, de azért tették a listára korábban, hogy így hívják fel a figyelmet arra, hogy evolúciós mértékben már eljött az ideje annak, hogy újra egy brutális járvány tizedelje meg az emberiséget.

Ez ugyanis periodikusan, időközönként meg szokott történni, legutóbb a pestis és a spanyolnátha volt hasonló hatással a népességre.

A kutatók egyelőre nem tudnak választ adni a kérdésekre, miszerint hol és mikor jöhet elő a furcsa betegség, csak annyit árulnak el, hogy nagy a valószínűsége a megjelenésének.

Friss elemzések pedig még ennél is ijesztőbb képet festenek elénk.

Azt mondják ugyanis, hogy az elkövetkező akár néhány évben megjelenhet, és egy szuperbaktérium lesz, mely minden antibiotikumra teljesen rezisztens lesz.

Azaz ellenáll minden antibiotikumos kezelésnek, így gyakorlatilag halálos is lehet, mivel nem lesz rá gyógymód.

Bill Gates is figyelmeztetett nemrég arra a bioterrorizmus mellett, hogy egy vírus hirtelen megjelenése  és terjedése tízmilliók halálát okozhatja majd a világban.

Mindenki azt mondja mosta tudósok közül, hogy minden azon fog múlni, mennyire leszünk felkészülve arra, amire szinte nem is lehet felkészülni.

Ha időben és gyors módszerekkel reagálunk a megjelenő X-kórra, akkor emberéleteket lehet majd megmenteni. Ha pedig elbukunk, akkor a fajunk nehéz időszak elé néz.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen egészség betegségek kataklizma világjárványok


Megtekintések száma: 28616





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet