Tényleg újraindítható lesz az agy a halál után? Itt a bizonyíték

2022. január 23., vasárnap




Egyes kutatások szerint több órával a halálunk után is visszahozhatóak leszünk az életbe.

Élet a halálunk után? Sokak szerint vágyálom, mások szerint egy másik világ vár odaát, és testünk csak egy biológiailag elbomló szkafander a lélek számára.

Ha azonban valóban van lélek, akkor képesek leszünk visszarántani a túlvilágról, ha újra feltámasztjuk halottainkat?

Ezt az etikailag is nagyon nehéz, és aggasztó kérdést újra és újra fel kell majd tennünk, mert előbb-utóbb el fog jönni a nap, amikor már több órával a halál után is vissza tudunk majd hozni embereket.

"Nem kérdés, hogy eljön ez a pillanat, csak az a kérdés, hogy mikor. És hogy akkor készen állunk-e majd rá, fel fogunk-e nőni ennek a kérdéskörnek a komolyságához."

Ha nem hisszük, akkor érdemes megemlíteni, hogy nemrégen robbanásszerűen terjedt a hír, miszerint egy tudományos megfigyelés után egy páciens agya még 10 percen át aktív maradt a halál után.

A The Canadian Journal of Neurological Sciences-ben jelent meg az igencsak megdöbbentő tanulmány. A Nyugat-Ontario-i Egyetem kutatói a vizsgálat során elektroenkefalográfiás (EEG) mérést végeztek négy páciensen – az eljárással az agy idegsejtjeinek elektromos aktivitását lehet felmérni.

Az elképesztő eredményekre 10 perccel az agyhalál bekövetkezte után figyeltek fel. Ekkor ugyanis az agy aktivitását rejtélyes módon még mindig mérték, holott ezt eddig lehetetlennek tartotta a tudomány.

Arról pedig már korábban is beszámolt az orvostudomány, hogy a sejtek, és egyesek idegsejtek a halál után nem pusztulnak el azonnal, és akár még órákon át szaporodnak.

Ennek a folyamatnak a kulcsát még mindig nem értik az orvosok és biológusok.

Sokak szerint viszont ezen a ponton még mindig vissza lehetne hozni a testet a biológiai halálból.

A nagy kérdés nem is ez, hanem az, hogy a visszahozott emberek milyenek lesznek? Lesz lelkük? Lehetőségünk van rá, hogy egy emberi szellemet visszarántsunk a mennyország, vagy éppen a pokol kapujából?

És ha visszarántjuk, jól döntünk?

Sokan arra hivatkoznak, hogy ezzel nagyon beleavatkozunk a természet rendjébe, és az egész lélekvándorlási folyamatot felboríthatjuk. Ha pedig nem lélekvándorlásról van szó a halál után, akkor pedig lelkek millióit ejthetjük a két világ között csapdába, akik itt rekedhetnek a Földön.

Persze ezek az aggodalmak főleg a vallásos, a túlvilág gondolatkörét elfogadó emberek aggodalmai, de minden józan gondolkodású ember egyetért abban, hogyha valakinek eljött az ideje, nem feltétlenül tisztességes visszahozni a halálból, csak különleges esetekben.

De vajon ki dönti el, hogy mi a különleges eset?

Nagyon nehéz kérdés. Nehéz lesz ebben dönteni is. Valószínű, hogy az ember kénytelen lesz Istent játszani, ami a teremtőnknek nem tetsző dolog lesz.

OSZD MEG másokkal is! 

paranormál tudomány túlvilág test és lélek


Megtekintések száma: 247034





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet