Tisztában vagy vele, mikre vagy képes? Ha ezeket elmondjuk, le fog esni az állad!

2017. november 27., hétfő




Sokkal több van bennünk, mint gondolnánk. Tudtad, hogy velünk van 30 hidrogénbomba ereje? Vagy hogy életünk végére legalább ötször körbe gyalogoljuk a Földet? Íme néhány érdekes és egyben hihetetlen tény, mikre vagy képes!

Sokan sokaktól halljuk, hogy nem képes rá, túl nagy feladat neki. Gyakran mi magunk is ezt gondoljuk magunkban, mikor egy leküzdhetetlen akadály áll elénk.

A valóság azonban az, hogy az egyetlen akadály ami elénk állhat, az önmagunk. Sokkal több van bennünk, mint gondolnánk. Íme néhány érdeles és egyben hihetetlen tény, mikre vagy képes!

Tudtad, hogy az életed során annyit sétálsz, hogy 5-ször megkerülhetnéd a Földet?

Ez óriási teljesítmény, mégsem vagyunk vele tisztában. Képes lennél életes során 5-ször elmenni a világ végére is, meg vissza.

Az sem elhanyagolható tény, hogy egy felnőtt, meglett szervezet átlagosan 7 kvintillió (1030) Joule potenciális energiát tartalmaz. Vagyis szó szerint tele vagyunk energiával, és a kifejezés innentől kezdve teljesen más értelmet nyer.

Ha úgy érezzük van bennünk energia - márpedig miért ne lenne - akkor ne habozzunk belevágni abba, amit elkezdtünk.

Velünk van 30 hidrogénbomba ereje, ugyanis ez az energiamennyiség 30 hidrogénbombának felel meg.

Ha pedig arra panaszkodsz, hogy túl lassú vagy, nem tudsz elég gyorsan a problémák fölé tornyosulni, soha ne feledd, hogy az emberi idegsejtek kb. 400 km/h-s sebességgel száguldoznak az agyunkban – gyorsabban, mint egy Forma 1-es versenyautó.

Ha félünk, hogy a rengeteg energiánk ellenére megszakadunk a munkában, és reménytelennek látjuk a helyzetet, jusson eszünkbe az is, hogy az ember összes haja annyira ellenálló és erős, hogy képes megtartani 12 tonnát!

A nap végén, mikor azt gondoljuk, minimum meg kellene újulnunk ahhoz, hogy tovább tudjuk folytatni a dolgokat, akkor azt is véssük az eszünkbe majd, hogy az emberi test minden hónapban teljesen levedli a bőrét, fokozatosan. vagyis lényegében 30 naponta teljesen kicserélődünk.

Akik szorult anyagi helyzetben vannak, talán némi keserédes szemszögből nézve optimistábbakká válhatnak, ha azt mondjuk, hogy

minden emberi test tartalmaz körülbelül 0.2 mg aranyat.

Ha pedig végleg elegünk lenne mindenből, és szeretnénk egy kicsit pihenni, egy kicsit mindennel megállni, akkor viygázzunk mit kérünk. 

Az emberi test tüsszentéskor ugyanis ténylegesen megáll, az összes funkció megszűnik egy pillanatra, még a szívünk dobogása is.

Éppen ezért van az is, hogy nem tudunk nyitott szemmel tüsszenteni. Láthatjuk, hogy milyen csodálatos dolgokra vagyunk képesek.

Hitted volna? Tisztában voltál vele, hogy mekkora csodákat viszel véghez az életedben, nap mint nap?

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség egészség orvostudomány


Megtekintések száma: 42523





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet