Titkos náci rejtekhelyekkel vannak tele az argentin dzsungelek!

2021. augusztus 30., hétfő




A legújabb kutatások szerint a régészek egy újabb, a nácikhoz köthető búvóhely maradványaira találtak egy Argentin dzsungelben.

Úgy vélik, a létesítmény azért épült meg, hogyha elveszítik a második világháborút, lehetőségük legyen a menekülésre.

A Clarin nevű újság arról számolt be, hogy a régészek három épületet találtak a Teyu Curare park területén, ami Észak-Argentínában található nem messze Paraguaytól. 

A Buenos Airesi Egyetem kutatói megvizsgálták a maradványokat, és a következő elméletet dolgozták ki: vélhetően öt német használta a létesítményt 1938 és 1941 között.

Több nyom is utal az ottlétükre, például bútorok, egyenruhák és made in Germany felirattal ellátott porcelánok.

„Úgy tűnik, a második világháború kezdeti szakaszában a nácik elindítottak egy titkos projektet, ami magában foglalta egy olyan menedékhely megépítését, ahová a katonai vezetők menekülhetnek egy esetleges vereség esetén. Több ilyet is találtunk már a sivatagok közepén, a hegyekben, vagy a dzsungel mélyén, mint például ez” – nyilatkozott a régészeti csapat vezetője Daniel Schavelzon.

1960-ban sikerült elfogni Adolf Eichmannt, akit a Harmadik Birodalom hóhérjának is neveznek. A férfit Buenos Airesben kerítette be egy izraeli kommandós csapat, majd Izraelbe szállították, ahol megkezdődtek a tárgyalások.

Eichmann volt a holokauszt egyik fő szervezője, ezért halálra ítélték, és 1962-ben ki is végezték. Vallomásából kiderült, hogy olyan náci személyekkel bujdosott együtt, mint Joseph Mengele, Walter Kutschmann, Josef Schwammberger vagy Eduard Roschmann.

A legtöbb háborús bűnös Dél-Amerikát választotta menekülésének célpontjául. Több teória is született azzal kapcsolatban, hogy ezek a tisztek sosem hagytak fel a múltjukkal. 

Mengeléről például azt feltételezik, köze van a Candido Godoiban uralkodó állapotokhoz, és a rengeteg ikerszülés oka az, hogy évtizedekkel ezelőtt kísérletezett azon a területen.

Schavelzon szerint érdemes náci bújóhelyek után kutatni, ezt mi sem példázza jobban, mintsem az, hogy már a következő kutatási területre vadászik. Vajon sikerül valaha feltárni az összes búvóhelyet? És ha igen, pontosan hányat?

érdekes érdekesség bizarr történelem nácik


Megtekintések száma: 145526





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet