Titokzatos fémlabdák estek az égből Vietnamban

2016. január 9., szombat




Három rejtélyes fémlabdát találtak Vietnam északi részén. Az esetet a hadsereg már vizsgálja őket.

[dropcap]A[/dropcap] hadsereg tájékoztatása szerint két fémlabda az ország északnyugati részén fekvő Yen Bai tartományban ért földet. A harmadik, 45 kilogrammos tárgyat csak később, a szomszédos Tuyen Quang tartományban találták meg - írja a Phys.org tudományos hírportál.

„Még mindig azt vizsgáljuk, honnan érkeztek a gömbök” – mondta Vo Van Tuan, a vietnami hadsereg altábornagya az AFP-nek. Hozzátette: a tárgyakról annyit már sikerült kideríteni, hogy nem robbanószerkezetek, és nem tartalmaznak semmilyen veszélyes anyagot.

rejtelyes-femgomb-vietnamban

A helyieket alaposan megijesztő, égből aláhulló fémtárgyak eredete továbbra sem tisztázott, az altábornagy azonban elmondta, hogy a vietnami hadsereg semmilyen katonai tevékenységet nem folytatott az érintett régióban. Az ország honvédelmi minisztériuma ígéretet tett arra, hogy publikussá teszi a vizsgálat végleges eredményeit.

Műholdak darabjai lehetnek

Az egyik vietnami weboldal egy űrkutatót is megkérdezett az ügyben, aki szerint a tárgyak egy sikertelen műholdfelbocsájtás során zuhanhattak a földre, vagy egy leszerelt szatellit darabjai lehetnek.

rejtelyes-femgomb-vietnamban-2

Ezt a feltételezést erősítik az előzetes vizsgálatok is, melyek szerint a fémlabdákat Oroszországban készítették, és rakétából, esetleg űrrepülőgépből származhatnak. A NASA adatai alapján jelenleg félmillió űrszemétdarab kering bolygónk körül.

Idegen eredet

Bár valószínűbb az űrszemét teória, az sem kizárható, hogy a NASA csak elakarja tusolni az ügyet, és valójában nem ember alkotta tárgyakról van szó. Egy ilyen esetben ugyanis nem osztanák meg a sajtóval, hogy egy idegen szerkezet hullt alá az égből, úgy, hogy még ők sem tudtak volna róla.

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen


Megtekintések száma: 26350





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet