Titokzatos szimbólumokat fedeztek fel egy 12.000 éves oszlopon

2023. augusztus 24., csütörtök




A régészeti lelet alaposan zavarba hozott minden régészet és tudóst.

Törökországban van egy olyan régészeti helyszín, mely már évtizedek óta komoly leckét ad fel a világ tudósainak, régészeinek. Arról van ugyanis szó, hogy számtalan különféle rejtély és megmagyarázhatatlan dolog fűződik hozzá.

Amit azonban nemrég találtak, az minden képzeletet felülmúlt...

De mi is ez a helyszín, és mit rejt pontosan? Alig 6 kilométerre Urfa városától létezik egy hely, mely egykoron szörnyű dolgok helyszíne lehetett.

Egy olyan ősi templom romjait találták itt meg néhány évtizede, mely alapjaiban változtatott meg rengeteg mindent. Többek között itt találták meg azt a kőoszlopot, melyen egy olyan faragás volt látható, ami egy ősi kataklizmára, egy aszteroida becsapódásra, egy azt követő globális özönvízre hívta fel a figyelmez.

A Gobekli – vagy Göbekli – Tepe eredetile Krisztus előtt épülhetett, 9600 körül, egyesek szerint még ennél is régebbi lehet, nincs végleges, és pontos adat, ez kutatásonként némileg eltér.

Korábban itt találtak egy olyan oszlopot, melyen a mintázat egy 12.000 évvel ezelőtti kataklizmára, feltehetően egy özönvízre utalt, egyfajta próféciaként.

Most pedig egy titokzatos szimbólumot találtak az épületegyüttes egyik oszlopán szintén.

Ennek azért van hatalmas jelentősége, mert alapjában véve nem volt ismert, pontosan kik és mikor építhették a Gobekli Tepe helyszínét. Szó volt korábban mindenféle népcsoportról, azonban egyre bizonyosabb, hogy valójában az ausztrál bennszülöttek műve lehetett.

Annál is inkább, mert a megtalált szimbólum ezen bennszülöttek szimbóluma.

A bennszülött teória immáron szinte bizonyossá vált, az azonban rengeteg kérdést vethet fel, hogy mégis, hogyan kivitelezték.

A Nyers emberi erővel megközelítőleg 500 emberre lett volna szükség Gobekli Tepe egyetlen hatvantonnás oszlopának felállításához. Vajon egy önfenntartásáért küzdő közösséget ki tud rávenni arra, hogy egy ilyen szent helyet hozzon létre? 

Ez máig óriási rejtély a komplexummal kapcsolatban.

Míg egyesek egy titkos, eddig nem ismert ősi technológiát sejtenek a dolog mögött, mások szerint a bennszülött törzsek fejlett civilizációkkal lehettek kapcsolatban, akik segítettek az építkezésben.

Akárhogy is, a Gobekli Tepe rengeteg olyan titkot temetett magába, melyeknek a mdoern ember még csak a felszínét kapargatja.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történelem ősi technológia


Megtekintések száma: 175487





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet