Titokzatos, templomban ülő alakok egy II. világháború óta elhagyatott templomban

2017. január 14., szombat




A gonosz, fehér lepelbe öltöztetett alakok olyanok, mintha mozdulatlanul ülnének már több évtizede a templom belsejében.

Létezik egy kis falu, melynek egyik szegletében egy kísérteties, 14. században épült templom áll. Az önmagában is rendkívül kísérteties hely azonban nem áll üresen.

Rengeteg, fehér lepellel letakart, csuklyás alak ül a templom megkopott, erősen szétkorhadt padjai között.

A második világháború óta üresen álló templom titokzatos lakói gonosz mozdulatlansággal ülnek a padsorokban, mintha évtizedek óta várnának valamire.

Maga a templomot rejtő falu a Cseh Köztársaságban található. Ódon, idő ette falak, szellemszerű alakok vonzzák ide évről-évre a turistákat.

A helyiek egy része még elbeszélésekből emlékszik arra, hogy milyen volt a templom egykoron, mikor még virágkorát élte.

Egy napon egy temetés közben váratlanul beomlott a mennyezet, és attól kezdve a helyiek nem jártak többé a templomba, még imádkozni sem, mivel veszélyesnek találták.

A padokban ülő alakok rejtélye rendre felkelti az arra járó turisták, kalandorok figyelmét. Titokzatosnak, félelmetesnek tűnnek, azonban ha közelebbről megismerjük őket, és fényt derítünk eredetükre, akkor hamar rájövünk, hogy nincs is mitől félnünk.

A fehérbe borult alakok ugyanis nem igazi emberek testei, hanem egy művészeti alkotás részét képezik, mely a szudéta németeknek állít emléket, akik fontos szerepet játszottak annak idején a vidék történelmében.

Mikor a templom használhatatlanná vált, beültették ezeket a figurákat, jelképezve azt, hogy szüntelenül imádkoznak, történjék a templommal, vagy a világgal bármi.

Ezekkel a figurákkal hívják fel egyben a figyelmet arra, hogy az emberek adakozzanak, hogy be tudják fejezni a templomon javítandó szerkezeti hibákat, és legyen pénz egy teljes renoválásra.

Szó se róla, az egyik legijesztőbb hely a Földön, de talán éppen ez vonz mostanában oda rengeteg turistát és kíváncsi szemet. És nem utolsó sorban a sajtó is foglalkozik vele, vagyis elérte a hatását.

A templomba belépve az egyik ott járó turista elmondta, hogy az egyik fehér lepelbe bújt figura épp közvetlenül az ajtó mögött állva várja a vendégeket, amitől azonnal kirázta a hideg.

paranormál kísértet szellem szellemek kísértetek ijesztő durva


Megtekintések száma: 183438





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet