Titokzatos, űrből érkező ismeretlen rádiójelek tartják lázban a kutatókat világszerte

2016. október 2., vasárnap




Tényleg van odakint valami? A jelek szerint nem lehetetlen, hogy az utóbbi időben az űr mélyéről érkező jelek egy része mesterséges eredetű, vagyis egy fejlett civilizáció által küldött, jól meghatározható jelsorozat.

A világűr mélye számtalan ismeretlen dolgot rejt még el az emberiség kíváncsi tekintete elől. A matematikai modellek mind-mind azt vetítik előre, hogy kismillió fejlett civilizáció lehet a galaxisban, csak még nem találtuk meg őket.

Mások úgy vélik, hogy azért nem találtuk meg őket, mert el akarnak előlünk bújni. megint más teóriák szerint nem véletlen, hogy minden űrbéli kolónia bujkál, és megpróbálja eltüntetni a saját nyomait, ugyanis félnek valamitől, amit csak az univerzum halálhozójaként emlegetnek.

Erről a riasztó, egész világegyetemet átszövő erőről már beszéltünk korábban egy másik cikkünkben.

21 ismeretlen rádiójel

Az elmúlt időszakban egyre több olyan ismeretlen rádiójelet fogtak a Föld különböző pontjain, melyek megfejtetlenek maradtak.

Sőt, ezek nagyrészében rádiójelek világos rádiójelek voltak, fénykibocsájtással – persze ezek egy része nem a látható tartományba esett – annak ellenére, hogy a rádiójelek forrását - már ahol be tudták ezt határolni – megvizsgálva arra jutottak, hogy a forrásból nem áradhatott ki semmiféle fénynyaláb.

Ez pedig azt jelentette, hogy egyértelműen nem csillagok bocsájtották ki ezeket a mesterségesnek tűnő, rendezett és pulzáló jeleket.

Ezt pedig sehogy máshogy nem lehet fordítani, mint úgy, hogy vagy egy eddig ismeretlen kozmológiai jelenséggel állunk szemben, vagy fejlett civilizációk által küldött jelekről van szó.

Jelsorozat egy másik világból

A jelsorozatokra persze könnyű rámondani, hogy idegen eredetű, hiszen nem lehet bizonyítani az ellenkezőjét sem.

Az egyik mért jelsorozatnál szabályosan ismétlődő, egyre lefelé ívelő frekvenciát fedeztek fel, ami kizárt, hogy természetes jelenség legyen.

De ha valóban a földön kívülről küldték, kik, és miért tehették? Erre is rengeteg teória és találgatás van. Az egyik elmélet szerint ezek kósza jelek, azaz a civilizáció, akitől érkezett, még maga sem volt tisztában vele, hogy az adott jel kimehetett a világűrbe.

Mint a mi első olimpiai játék közvetítésünk jelsugárzása, mely szintén szétterjedt annak idején a világűrben.

Tehát közel sem biztos, hogy ezeket a jeleket nekünk szánták. Az is egy lehetséges elmélet, hogy a jelsorozat tulajdonképpen több civilizáció egymással való párbeszéde a kozmoszban.

Sokszor felvetődik a szkeptikusok részéről a naiv kérdés, hogy ha ténylegesen mesterséges jelsorozatokról van szó, miért nem tudjuk dekódolni, értelmes jelé alakítani?

Ennek az lehet a magyarázata, hogy egy párhuzamosan fejlődő, összetett civilizáció lehet, hogy teljesen más technikai megoldásokat fejlesztett ki a történelme során, így az általuk küldött, számukra értelmes jelek lehet, hogy számunkra csupán zajnak tűnnek.

Hisz ne feledjük, egyáltalán nem evidens, hogy ők is számrendszerekben számolnak, használnak geometriát, vagy különböző nyelveken beszélnek a bolygójukon.

Az űr sötétje rejti az idegeneket

Szinte biztos, hogy nem vagyunk egyedül a világegyetemben, és megannyi hozzánk hasonló fejlődő civilizáció vár arra, hogy kapcsolatba léphessen másokkal.

Idővel ez egészen biztosan be fog következni. Előbb-utóbb mindegyik civilizáció elér arra a technikai szintre, hogy fenntartható kapcsolatot létesítsenek egymással.

tudomány ufó ufók idgeen idgenek összeesüvés


Megtekintések száma: 140556





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet