Több száz kék élőlényt sodort partra a víz Queensland partjainál

2020. augusztus 3., hétfő




Az ausztrál partokat közel egy kilométeren át fedik be a kékes izék.

Bizonyára sokan meglepődtek a képek láttán, főleg azok a helyiek, akik Ausztrália Queensland részén laknak. Amikor ugyanis reggel kimentek a partra, valami egészen bizarr látvány fogadta őket.

A part ugyanis kékbe borult: rengeteg kékes tengeri élőlényt mosott partra ugyanis az áramlás.

Ezek a puffadt izék kékes színárnyalatban pompáztak, és úgy néztek ki, mintha valamiféle ismeretlen lény tojásai lennének.

Többen nem is tudták elsőre beazonosítani, hogy mik is lehetnek, így egy helyi tengerbiológusnak is ki kellett érkeznie a helyszínre, hogy jobban szemügyre vegye az egyik ilyen élőlényt.

A lényeket ezután hamar sikerült azonosítani, amikről kiderült, hogy egyáltalán nem földönkívüli lények, mint azt elsőre sokan hitték, furcsa, kékes színezetük miatt.

Több ezer partra vetett kék medúza volt, melyeket valahogyan egy erősebb áramlás sodorhatott idáig, de az sem kizárt, hogy maguktól pusztulhattak el.

Ilyen már korábban is előfordult, ugyanis az óceánokban egyre több oxigénhiányos terület alakul ki, ahol az élőlények egyszerűen csak kimúlnak.

Néhol annyira besodorta a hullám ezeket a lényeket a partra, hogy alig egy méterre voltak a járdáktól, és a partot szegélyező betonfalaktól.

Elképesztően szépek, és az egész partszakaszt kékbe borították ezek a piciny, ártalmatlan lények.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség állatvilág


Megtekintések száma: 41546





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet