Többszörösen erős kávé főzhető le a fagyasztott kávébabokból!

2016. június 20., hétfő




Felfedezték, hogy a fagyott állapotú kávé alkalmasabb az őrlésre, mivel alacsony hőmérsékleten sokkal egyenletesebben és kisebb részecskékre őrlődik a kávébab állománya. Ez pedig azt jelenti, hogy ilyen feldolgozás mellett sokkal kevesebb kávéból több ízt lehet kivonni.

Egy új tudományos kutatás olyan érdekes tényt bizonyított be, mely megváltoztathatja kávézási szokásainkat, és azt, hogy hogyan főzzük le a kávékat otthon, vagy a különféle vendéglátóhelyeken, éttermekben, kávézókban.

A kutatás során azt vizsgálták, hogy mi történik akkor, ha a kávébabokat leőrlés előtt előbb -161 celsius fokig lefagyasztják, majd ezután őrlik fel őket.

Az eredmény teljesen megdöbbentő volt.

forro-kave

Azt tapasztalták, hogy a hidegebb kávészemeket egyenletesebben lehet őrölni és a vizsgálati csészékbe

egyre finomabb kávé került attól függően, hogy mennyivel alacsonyabb hőmérsékletűből őrölték.

A kísérlet rámutatott arra, hogy a kávét érdemes felhasználás előtt mélyhűtőbe tárolni. Ilyen feldolgozás mellett sokkal kevesebb kávéból több ízt lehet kivonni, ergo nem csak praktikusabb, hanem spórolni is lehet vele, valamint markánsabb ízeket elérni.

fagyasztott-kaveszemek

Sokak szerint ez egyfajta forradalmat hozhat a kávézás iparágába, hiszen nem csak arról van szó, hogy minőségibb ízeket lehet elérni ugyanazon gépekkel amiket eddig használt az ipar, hanem spórol is a kávébabokkal, és az erőforrásokkal.

Csak idő kérdése, mikor jelennek meg a nagyobb kávéláncoknál - mint amilyen a Starbucks - a fagyasztott kávészemekből őrölt kávéfajták.

Saját otthonunkban is érdemes kipróbálni, és saját magunk meggyőződnünk arról, hogy ténylegesen ütősebb, és zamatosabb kávét tudunk ily módon gyártani.

fagyasztott kávé


Megtekintések száma: 9319





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet