Tovább bonyolódhat a Madeleine McCann ügy

2017. február 1., szerda




A kislány eltűnése óta semmilyen értékelhető nyomot nem tudott senki felmutatni. Ez talán nem véletlen, és lehet, hogy újra gyanúsítottak lesznek a szülők?

Rengeteg elmélet van, de megoldás egy sem

A dél-portugáliai Praia da Luz-ról még 2007-ben eltűnt az angol kislány, Madeleine McCann egy szobából, amelyben testvéreivel együtt aludt. Azóta sem sikerült soha senkinek a nyomára bukkanni.

Rengeteg teória ötlötte fel a fejét az évek során, és míg volt, aki egy ismeretlen tettesben gondolkodott, mások bűnszervezetbe, vagy egy esetleges pedofil hálózatban, esetleg egy egyszerű betörésben, mely balul sült el, mivel a kislány otthon volt.

A legérdekesebb elmélet szerint maguk a szülők felelősek a kislány haláláért, akinek a holttestét még aznap éjszak eltüntették.

Gyanú a szülőkkel kapcsolatban

A legsúlyosabb, de nem perdöntő bizonyíték a szülők ellen az volt, hogy az általuk 25 nappal a gyermek eltűnése után bérelt gépkocsiban megtalálták lányuk DNS-ét.

Elméletileg Maddie szennyesének szállítása közben is kerülhetett DNS a csomagtartóba, az anya is éppen erre hivatkozott.

Felmerült a gyanú, hogy esetleg a helység templomát használták a test elrejtésére, ugyanis a helyi plébánostól kulcsot kaptak az épülethez, hogy amikor csak úgy érzik, betérhessenek egy imára.

A speciális kutyák holttest-szagot jeleztek az anya ruházatán, és az említett autóban, valamint az apartman helyiségben is a kanapé és az ablak közötti padlórészen, illetőleg az egyik beépített szekrényben is.

Bűnbanda, vagy magányos pedofil elmélet

A másik nagyon népszerű elmélet szerint egy feltehetően pedofil férfi lehetett, aki elvitte az apartmanból a kislány, és fajtalankodott vele, majd valószínűleg megölte.

A teste nagy gonddal rejtette el valahol, vagy égette el, és minderre az első 38 órában sor került. Ha ez így van, akkor valószínűleg soha nem fog már előkerülni semmilyen perdöntő bizonyíték a kislány elrablásával kapcsoltban.

Abban szinte mindenki egyetért, hogy a kis Maddie már valószínűleg nem él, hiszen ha élne, akkor rengeteg alkalma lett volna megszökni fogva tartójától, és csak kicsi az esélye, hogy egy ilyen kockázatot az elkövető bevállalt volna.

Korábban találtak a hotelhez közeli kikötő öblében néhány kisebb csontot, melyek embertől származtak, erről is sokan hitték, hogy a kislány csontjai, de az elemzések nem tudtak egyértelmű választ adni a kérdésre.

Attól félnek, hogy újra lecsap

Ugyan elég sok idő eltelt azóta, és ezen idő alatt bármi történhetett - és talán már az elkövető maga nem is él - de a tettes még ma is aktív lehet. Talán több kontinensen is elkövetett már az utóbbi években hasonló bűncselekményeket, gyilkosságokat.

Éppen ezért a szülők is, és a helyi rendőrség is attól tart, hogy le fog csapni újra a tettes. Mások szerint már le is csapott, csak még nem egyértelműek az arra utaló jelek, hogy több bűntény is összefügghet a kislány elrablásával.

rejtély megmagyarázhatatlan bűnügy rektélye


Megtekintések száma: 77184





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet