Tudod, mekkora a világ legnagyobb traktora?

2017. január 27., péntek




Ismerd meg Bid Budot, a traktorok királyát, a bolygó legnagyobb számon tartott traktorszörnyetegét.

Az embereket mindig is ámulatba ejtette a nagy méret. Ez persze nem csak egyes tárgyaknál, állatoknál, vagy gyümölcsök, zöldségek estén van így, hanem bizonyos használati eszközöknél is.

Nemrég bemutattuk egy másik cikkben a világ legnagyobb puskáját, melyről azt beszélik, hogy még működik is, és elsüthető, most pedig a világ legnagyobb traktorszörnyetegét vesszük górcső alá.

A hatalmas darab monstrum nem mai darab, ezt előre le kell szögezni, mégis kitűnő állapotban van gondoskodó gazdájának köszönhetően.

Az 1977-ben készült darabból nem gyártottak túl sokat annak idején, konkrétan annyira nem vitték túlzásba, hogy egyetlen darab született.

Eredetileg Montanában készült, és a Ron Carmin és a Northern Manufacturing Company építette meg.

Big Bud névre keresztelték el, mely hűen tükrözi a benne uralkodó elemi erőt, melyet egy 760 lóerős Detroit Diesel motor testesít meg.

A 8,2 méter hosszú, 6 méter széles és 4,2 méter magas erőműre speciálisan neki gyártott két és fél méter átmérőjű gumikat az Egyesült Kanadai Gumi Vállalat.

A teletankolt 3785 literes üzemanyagtartállyal együtt a traktor össztömege meghaladja a 42 tonnát. A gép maximális súlya, ha a farmer feltölti a kerekeket vízzel a mögé kötött talajmegmunkáló gépek vontatáshoz és az orrára is nehezéket szerel, 58,5 tonna.

Mondanunk sem kell, hogy Big Budanek meg sem kottyan, ha egy pár tízezer hektáros területet kell megművelni, és egy kör alatt végezni tud egy nagyobb területnyi földdel.

Percek alatt képes egyetlen hektárt teljesen megművelni, és úgy csúszik a föld felett, mint a forró kés a vajon.

Igazán brutális vasszörny, mely a féktelen utak helyett a földek megnyugtató, végtelennek ható vidékén érzi magát leginkább otthon.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség rekord világrekord


Megtekintések száma: 159343





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet