Tudományos áttörés: agyszöveteket voltak képesek növeszteni egy mikrochipen!

2017. május 31., szerda




Közeleg a biorobotok kora?

Sokan azt kérdezik magukról, hogyan lehetséges ez, pedig a jövő már tényleg a küszöbön van. Arról van szó ugyanis, hogy a biorobotok kora sejlik fel előttünk.

Vini Gautam, az Eccles Neuronkutató Intézet egyik fő munkatársa olyan dolgot tett, amit eddig még nem sikerült. Egy ausztráliai laboratóriumban mesterséges keretek között agysejteket növesztett egy mikrochip felületén.

Ez pedig mint tudjuk, akár a biorobotok alapját képező technológia is lehet néhány éven belül.

Persze nem szabad azonnal terminátor szintű humanoid robotokra gondolni. A technológia előbb ki kell, hogy forrja magát.

Apró tárgyak, szerkezetek és ketyerék hajómotorja lehet, csak később lesznek integrálva komolyabb rendszerekbe. Egy biztos. óriási tudományos ás technológiai áttörésről beszélhetünk.

Egy mikrochipen még soha nem teremtettek olyan kedvező közeget, ahol az agysejtek képesek fejlődni, túlélni, és akár növekedésnek, szaporodásnak is indulni.

Gyakorlatilag lehetőségünk nyílt robotikusan működtetett agyat növeszteni pusztán egy mikrochip segítségével.

Ez pedig nem csak a modern orvoslásban nyithat hatalmas távlatokat, hanem a robotikában, de akár a harcászatban is. Hiszen aggyal rendelkező tankokat, drónokat, és egyéb eszközöket lehetne készíteni.

Egyesek szerint pedig, ha az agyat egy mesterséges intelligenciával kombináljuk, megkaphatjuk az első, valódi tudattal rendelkező kiborgot is.

Látható tehát, hogy egy igen jelentős technológiai forradalom küszöbén állunk egyértelműen, melynek nem lehet már elejét venni. Egyre több cég irányítja fejlesztéseit abba az irányba, hogy megpróbálja az élőt, azaz a biológiait összekapcsolni a kibernetikus szerkezetekkel.

Elon Musk cége is hasonló dolgokon mesterkedik.

A milliárdos, Elon Musk megdöbbentő kijelentést tett. Szerinte a jövő egyértelműen afelé halad, hogy az ember eggyé váljon a robotokkal, és az emberi agy összeforrjon a mesterséges intelligenciával.

Így egy olyan generációja és faja jöhet létre majd az emberiségnek, akik minden tekintetben sokkal magasabb rendűek, mint mi, és többé nem ütköznek majd a halandóság korlátaiba, és végtelen tudással rendelkeznek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technika tehcnológia robotok robot


Megtekintések száma: 339402





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet