Túlszaporodik a népesség: borzalmas hatásai lesznek a már most is haldokló Földre!

2018. február 22., csütörtök




Tömeges kihalás zajlik az élővilágban, eközben pedig 2100-ra a globális lakosság száma elérheti a 10 milliárdot? A kutatók képet festettek arról, hogy mi fog történni, ez iszonyat!

A Föld eltartóképessége egyre csak romlik. Már 2017-ben és az azt megelőző években is hallani lehetett arról, hogy az emberi lakosság már most 1,5 Földnek megfelelő nyersanyagot és energiát "fogyaszt".

Mi lesz, ha nem 7 milliárdan leszünk a Földön, hanem 10 milliárdan?

Tudósok elemezték a jelenlegi tendenciákat, és egy nagyon komoly szimulációs modellt alkottak, mely eléjük tárta a jövőt.

A jövőt, mai nagyon borzalmas lesz még a saját bevallásuk szerint is.

Miközben a Föld élővilága egy nagyobb kihalási hullámot próbál átvészelni, ezzel egyidőben az emberi népesség olyan nagymértékben fog megugrani, hogy az az alapvető földi létfenntartó rendszereket fogja veszélyeztetni.

Minden évben 75 millió emberrel lesz több a Földön – ez öt „pekingnyi" város népességének felel meg.

Ugyanakkor sem új infrastruktúra, sem lakás, élelem, ivóvíz, vagy akár egészségügyi szolgáltatások tekintetében nem tudjuk tartani a lépést ezzel a hatalmas növekedéssel.

A növekvő számú ember egyszerűen több és több terhet ró a véges és egyre jobban fogyatkozó földi erőforrásokra.

Az emberek számának növekedése évente 16 millió hektár erdő és 26 milliárd tonna termőtalaj eltűnését eredményezi, továbbá a folyók kiszáradásához, és a sivatagi területek megnövekedéséhez vezet.

Ez pedig nem lesz fenntartható hosszú távon, ez már most egyértelmű, de sokak szerint már a mi életünkben észrevehető lesz az, hogy változtatnunk kell, különben a Föld átlép az energia és nyersanyaghiány korszakába.

Ez pedig borzalmas változásokat fog hozni magával, például azt, hogy egy az egész világra kiterjedő élelmiszerválság fog kialakulni.

Hatalmas háborúk fognak végbe menni, amik az alapvető nyersanyagokért és az ételért, valamint a vízért fognak zajlani.

Maga Stephen Hawking is azt mondta a népességrobbanással kapcsolatban, hogy nagyon veszélyes, és ez lehet az egyike azoknak az okoknak, melyek kipusztítják az emberi fajt, vagy nagyon ellehetetlenítik az életet a Földön.

Évekkel ezelőtt "a szennyezés és a túlnépesedés miatt aggódtam. Azóta csak rosszabb lett a helyzet" – mondta.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen az emberiség jövője népesség


Megtekintések száma: 19041





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet