Új bizonyítékok: létezhet a kozmikus háló, mely mindent összeköt!

2017. május 24., szerda




Kozmikus híd kötheti össze az érzékelhetőt az érzékelhetetlennel?

Régóta él a felvetés a tudományos körökben, hogy az univerzum sokkal komplexebb, mint gondoltuk, és hogyan a dolgok valahogyan - egy rejtett, általunk még nem érzékelhető módon - kapcsolatban vannak egymással.

Létezhet tehát egy olyan "ingerület" és információ átvivő anyag, vagy közeg, mely azért felel, hogy a világegyetem minden egyes részecskéje közvetett kapcsolatban legyen egymással.

Nemrégiben kozmikus hidak megerősítéséről beszéltek a csillagászok és fizikusok. Az utóbbi időben pedig ezeket az eredményeket még inkább hitelesítették a friss mérések.

Mint ismeretes, a sötét anyag létezése a mai napig nem teljesen bizonyított. Sőt, újabb modellek azt mutatták, hogy talán az univerzum keletkezésében sem játszott akkora szerepet, mint korábban hitték, vagy egyáltalán nem is volt jelen az ősrobbanás utáni pillanatokban.

Ezeket a kozmikus hidakat az új technológiai eljárásokkal közvetetten tudjuk mérni. Nem fogunk tudni felvételt készíteni egy sötét anyagról, ahogyan egy feketelyukról sem lehet a klasszikus értelemben, mivel ezek az anomáliák láthatatlanok az emberi szemnek.

Különböző műszerekkel, más-más tartományokban azonban ezek a kozmikus hidak láthatóvá válnak.

Olyanok, mint egy kozmikus autópálya, ahová belépve a fénysebességet megkerülve lehetne eljutni A pontból B pontba. Vagyis elméletben akár téren és időn kívül is utazhatunk ezeken a kozmikus sötét anyag hidakon át.

A hideg mindent összekötnek, és egy hatalmas, intergalaktikus hálót szőnek, mely képes mindenfelé továbbítani egy információt, jelet, folyamatot, de akár egy eseményt is.

Óriási lehetőségek rejlenek benne, hihetetlen potenciál.

Bizonyos régiókban ez a kozmikus háló olyan erős mágneses mezőt generál - egyelőre ismeretlen okokból - hogy az sokszorosa a Föld mágneses mezejének.

Még nem tiszta a tudósok előtt, hogyan jönnek ezek létre, és az univerzum minden eleme hogyan lehet kapcsolatban a másik elemmel, de lehet, hogy a híres kvantum korrelációhoz is köze lehet.

A mágneses mező létrejöhet az elektromos hullámok áramlásával is. Amikor az elektronok helyet változtatnak, elektromos mezőt tudnak generálni.

Vannak olyan teóriák is, miszerint ez, és az ehhez tartozó közvetett merések és jelenségek bizonyíthatják a Higgs-mező létezését. EZ pedig összefügghet azzal, hogy az univerzumban vannak olyan régiók, rejtett mezők, ahonnan végtelen energiaforrás kinyerhető a kozmoszból.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek csillagászat űrkutatás kvantumfizika


Megtekintések száma: 59324





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet