Új bizonyítékot találtak az angol Atlantisz elsüllyedésére

2016. február 23., kedd




Új bizonyítékot találtak arra, hogy valóban egy vihar süllyesztette el az angol Atlantiszt 700 évvel ezelőtt.

Olyan bizonyítékok kerültek elő, melyek alátámasztani látszanak azt az elméletet, miszerint egy vihar felelős azért, hogy 700 éve eltűnt az angol Atlantiszként emlegetett civilizáció a part menti óriás városból.

Dunwich valaha a legnagyobb angol városnak számított, és az egyik legfontosabb volt a kereskedelmi útvonalak szempontjából is. Magas kultúra, fejlett ipar jellemezte, mintha csak egy korabeli Atlantiszban járt volna az ember. Éppen emiatt is emlegetik sokan az angliai Atlantisznak.

Ma csupán 120 ember él a kis faluvá zsugorodott egykor virágkorát élő helyen.

Sokáig rejtély volt, hogy mi is történt Dunwich lakosságával, és magával a várossal, mert nagy hirtelenséggel tűnt el a föld színéről.

A part menti várost azonban a kutatások szerint egy hatalmas vihar pusztította el, ráadásul nem is egy, hanem több egymás után.


dunwich-epulete

Dunwich egyik megmaradt épületének erodálódása az idők során.

Ezek a viharok évtizedeken, évszázadokon át sújtották a várost, így annak infrastruktúrája tönkrement, az emberek pedig már nem tudták tolerálni az állandóan szélsőségesnek mutatkozó veszélyes időjárást.

A legendás város lassan elnéptelenedett és az elhagyott házak az enyészeté lettek.

A legnagyobb ilyen vihar 1338-ban érte el a várost. Ez olyan károkat okozott a helyieknek mind emberáldozatot, mind anyagi kárt tekintve, mint a hírhedt londoni tűzvész, mely csaknem egész London belvárosát a hamuval tette egyenlővé.

dunwich

Dunwich egykori helyén, amely már víz alatt van, különféle szonárokkal és más letapogató módszerekkel kutattak további leletek után, amikor hajóroncsokat, négy templomot és rengeteg épületet találtak mélyen a tengeri üledékbe ágyazódva.

A régészeti feltárás tehát még jobban megerősítette az eddig csak sejtett elképzelést, miszerint Dunwich vesztét az óriási és rendszeres part menti viharok okozták, így temetve lassan és csendesen a víz alá az egykoron ott virágzó kultúrát.

rejtély rejtélyek történelem atlantisz


Megtekintések száma: 20056





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet