Új dizájner vírus turbózza fel annyira az immunrendszert, hogy az azonnal elpusztítja a rákos sejteket?

2023. március 16., csütörtök




Egy mesterségesen létrehozott, genetikailag módosított vírus lehet az új remény.

Új remény bukkant fel a láthatáron a rákos betegek előtt. Egy olyan új, genetikailag módosított, úgynevezett dizájner vírust fejlesztettek ki a kutatók, mely olyan nagymértékben képes az immunrendszer mögé állni, hogy az képes legyőzni a rákos megbetegedéseket.

Ha a dizájner vírus tesztjei eljutnak az embereken végzett kísérletekig, és ott is helytállnak, akkor néhány éven belül elterjedhet az egész világon, több millió ember életét mentve meg ezzel.

A rákos sejtek mindig is jók voltak abban, hogy megszállják az emberi szervezetet. Az emberi szervezet és az immunrendszer ugyanis nem képes hatékonyan felvenni vele a küzdelmet.

Ezért is van az, hogy a rákba a rákos megbetegedés típusától függően nagyon sokan belehalnak.

Svájci tudósok most azonban úgy tűnik, a küszöbén vannak valami szenzációsnak.

Arról van szó, hogy a svájci kutatók elkészítettek egy olyan vírust, melyet úgy módosítottak, hogy rákhoz kapcsolódó fehérjéket illesztettek bele a kiszemelt vírusba. Így amikor az immunrendszerünk észreveszi és elkezdi levadászni, az ezekből kinyert fehérjék segítségével "megtanulja" hogy hogyan kell leküzdeni a rákos sejteket.

A technika elméletileg minden más rákos megbetegedés esetén működik, teljesen függetlenül attól, hogy épen milyen típusú rákos sejtről beszélünk.

AZ egész annyiból állna a jövőben, hogy a kutatók, és orvosok mintát vennének a páciens daganatsejtjeiből, befecskendeznék, beépítenék a vírusba, majd beoltanák vele a pácienst.

Ily módon olyan erős immunrendszer stimulációt lehetne elérni, hogy az önmagában képes lenne felvenni a versenyt a rákos sejtekkel, és nagy erővel, viszonylag gyorsan pusztítaná el azokat.

Először eddig csak kísérleti egereken tesztelték az eljárást, de ez azt mutatta, hogy a vírus hatásos. Csaknem 100%-osan hatékony volt, és még a végstádiumban lévő beteg egereknél is jelentős javulást, majd gyógyulást eredményezett.

A kutatók most abban reménykednek, hogy a hamarosan közelgő embereken végzett kísérletek is hasonlóan elképesztő eredményeket hoznak

Ha ugyanis így lesz, néhány éven belül találkozhatunk az eljárással, ami valóban képes lesz minden ráktípusból felgyógyítani az embereket.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány egészség rák rákkutatás rákgyógyszer


Megtekintések száma: 252720





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet