Új DNS technológia derített fényt a szeptember 11 rejtélyére!

2017. augusztus 8., kedd




Döbbenetes eredmények és felfedezés 16 évvel a világ legnagyobb terrortámadását követően.

A 2001 szeptember 11-én bekövetkezett terrormerénylet volt Amerika történelmének legnagyobb katasztrófája. Bár arról még mindig heves viták folynak, hogy valójában belső munka volt-e, vagy egy tényleges, arabok által elkövetett merénylet, vannak más rejtélyek is.

Mi is történt annak idején pontosan?

Szeptember 11-e reggelén 19 al-Káida gépeltérítő szállt fel amerikai utasszállító repülőgépekre, hogy az USA fő jelképeinek számító épületekbe vezessék bele a gépeket. A New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba egy-egy repülőgép csapódott be, az épületek kigyulladtak, és két órán belül mindkettő összeomlott.

Ezt követően több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott a környéken. A harmadik repülőgép a Pentagon Virginia állambeli arlingtoni épületébe repült. 

A negyedik eltérített gépet egyes feltételezések szerint a terroristák a Fehér Házba irányították volna, de az utasok visszafoglalták, azonban már nem tudták megmenteni a lezuhanástól.

Ez a gép Washingtontól mindössze 15 percnyire, Pennsylvania államban, Shanksville mellett csapódott a földbe. A repülőgépek egyetlen utasa sem élte túl a támadásokat.

Most egy közel 16 éve megválaszolatlan rejtélyre sikerült választ találni, ezzel nagy megnyugvást hozva sokaknak.

Egy újfajta DNS elemzési technológiát használva ugyanis az orvosszakértők a romok maradványait, anyagmintáit vizsgálva fényt derítettek valamire.

Annak idején, a merényletekben csaknem 3000 ember veszett oda, egészen pontosan 2976. összesen 1641 ember maradványait sikerült megtalálni a tragédiát követően, majd azonosítani.

Azonban az áldozatok 40%-áról nem tudni semmit, és sohasem sikerült az ő maradványaikat kimutatni a romok között.

A legutóbbi sikeres DNS azonosítás 2015-ben volt, most azonban óriási áttörést értek el a tudósok.

Egy új DNS elemzési eljárással ugyanis képesek az áldozatok további azonosítására. 

Az áldozatok maradványival azért volt ennyire nehéz dolguk, mert a hőhatásra, a romok roncsolása miatt nagyon kevés egész test került elő, sokakat egyszerűen elporlasztott a romok között égő tűz.

Most az új eljárással összesen 2753 ember maradványait azonosították, ezzel megerősítve végleg hivatalosan is a halálukat a tudomány előtt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség szeptember 11 911


Megtekintések száma: 61248





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet