Új magyar innováció veheti fel a harcot a vírusokkal, és baktériumokkal

2016. november 25., péntek




Több mint 160 évvel Semmelweis Ignác után most egy újabb magyar találmány terjedhet el az egész világon.

A világ újra hallani fog a magyarokról, méghozzá egy világmegváltó új találmány keretében, mely hamar elterjedhet az összes országban, és óriási jelentősége lesz.

A széles nyilvánosság előtt fog bemutatkozni a fotokatalitikus bevonatrendszerek új generációja.

A BKV Zrt. sajtóközleményben számolt be arról, hogy hamarosan a világszerte elérhetővé teszik egy magyar fejlesztés jogait az egész világon. Ezek olyan újfajta, innovatív vírus és baktérium mentes felületek, melyeknek nagy hasznát vennénk az élet minden területén, de főleg az orvostudományban.

Miről is van szó pontosan? Ezek a különleges, magyar fejlesztésű bevonatok képesek ellenállni a vírusoknak, baktériumoknak, még akkor is, ha ezek a felületek nagy forgalmú területeken vannak jelen, mint iskolákban, tömegközlekedési eszközökön, irodákban…stb.

A hazai fejlesztésű bevonatrendszer természetbarát módon fejti ki hatását, alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható többek között rágógumikban, fogkrémekben, napvédő krémekben, és egyéb naponta használatos termékekben is.

Ezt a különleges bevonatrendszert idehaza számtalan helyen tesztelték előzetes, és igen jó eredményeket produkált. Többek között az M2, M3 és M4 metróvonalak mozgólépcső korlátjain, élelmiszer ipar high-care területeken, egészségügyi intézményekben.

Az előzetes mérési eredmények bámulatosak. Közel 90%-kal volt képes a bevonat csökkenteni a területek szennyezettségét. Rengeteg baktériumot képesek megölni, így sokkal tisztább környezetet kapunk, és forradalmasíthatja a betegség megelőzést.

A különleges fotokatalitikus védőbevonat szabad szemmel láthatatlan, a felületet megérintve sem érezhető a jelenléte.

Számtalan helyen fel lehetne használni, elsősorban nagy forgalmú helyeken, mint amilyenek a boltok, plázák, repterek, tömegközlekedési eszközök.

Ipari méretekben lehetne előállítani, és használni a kórházakban, jelenleg ott a legnagyobb a fertőzés veszély, nemrég végzett tanulmányok szerint a betegek nagy része ott kap el különböző fertőző betegségeket.

Egy ilyen forradalmian új bevonattal minimálisra lehetne csökkenteni a kórházi fertőzések előfordulását is.

A nemzetközi piacon is egyedülálló módon szolgáltatásként, a hatásosságra garanciát vállalva, egyedi szórástechnológiával hordják fel. Ráadásul az előzetes információk szerint egyedülálló összetétele miatt az anyagba úgy épül be, hogy legalább egy éven keresztül aktív marad, miközben a hatása nem csökken számottevően.

Legalább akkora forradalmi változást hozhat a világban, mint annak idején Semmelweis Ignác tette, aki rengeteg ember és anya életét mentette meg kiállásával.

Hogy mikor terjed el világszerte, azt még nem tudni, de 2017 remek év lesz a fejlesztés számára, és bizton reménykedhetünk abban, hogy ez a remek magyar fejlesztés megváltja a világot.

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 18474





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet