Új, megdöbbentő eredményeket tártak fel a torinói lepellel kapcsolatban!

2017. július 17., hétfő




Minden eddiginél hitelesebb bizonyítékot találtak arra, hogy valóban Krisztus halotti leple lehet!

Hiteles, és valós lehet minden idők egyik legrejtélyesebb Jézushoz fűződő lelete, a torinói lepel.

Ere jutottak legalábbis a kutatók, akik frissen végeztek különféle vizsgálatokat, elemzéseket a lepel szöveteinek egy részén.

Most egy olyan perdöntő bizonyíték tárult eléjük, mely végleg eldöntheti a kérdést, és a vitákat a lepel körül.

A torinói Keresztelő Szent János dómban őrzött relikvia eredetével kapcsolatos kiélezett viták mind a mai napig nem jutottak még nyugvópontra.

A leplen számos olyan nyomot rögzítettek, amelyek szoros egyezést mutatnak a bibliai szenvedéstörténetben írtakkal, és egy olyan emberalak rajzolódik ki benne, mely kísértetiesen megegyezik a későbbi Krisztusábrázolásokkal.

Ráadásul egy megsebesített, keresztre feszített, töviskoszorút viselő alaktól származik, ami tovább fokozta a gyanút az évek során, hogy ez maga lehet Jézus halotti leple.

„A másik tanítvány gyorsabban futott, mint Péter, és elsőként ért a sírhoz. Lehajolt, és látta lerakva a gyolcsokat, de nem ment be. Azután odaért Simon Péter is, aki követte őt, és bement a sírboltba. 

Látta letéve a gyolcsokat és a kendőt, amely a fején volt, nem a gyolcsok mellé helyezve, hanem külön egy helyen, összehajtva. Akkor bement a másik tanítvány is, aki először érkezett a sírhoz; látta és hitt." - emlékezik meg a Biblia is a halotti lepelről.

Az alak testén korbácsütések, a csuklókon valamint a bokáknál szög ütötte sérülések, a bal mellkas szívtájékán dárdától ütött seb, a homlokon és a fejbőrön pedig tövis okozta hámsérülések váltak azonosíthatóvá.

Egy olasz kutatócsoport tagjai a lepel felületén nagy mennyiségben találtak kreatinint és ferritint, ami bizonyítja, hogy a lepel nem festett, hanem egy megkínzott ember vérét rejti.

A vászonszálakon található nanorészecskéket vizsgálták, amelyeknek jelenléte alapból feltételezi, hogy nem egy egészséges ember vérétől volt szennyezett a lepel, hanem egy erős trauma alatt lévő, megkínzott embert tekertek be a lepelbe.

A katolikus egyház soha nem foglalt egyértelműen állást a lepellel kapcsolatban, ennek ellenére Ferenc pápa 2015-ben megtörte a jeget azzal, hogy ő maga is imádkozott a lepel előtt.

Sokak szerint ez a Jézus létezésére út a legerősebb bizonyíték, és ha a további vizsgálatok is alátámasztják a mostani eredményeket, akkor a vérmintákból - melyet a szövetszálakban találnak majd megállapítható lesz a Messiás DNS-e.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély vallás jézus isten történelem egyház krisztus


Megtekintések száma: 85881





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet