Új őrület terjed a világon

2017. február 27., hétfő




Kanadából indult egy új őrület, amely egyszerre érdekes és vicces is.

Bizonyára te is átélted már egy téli időben való fürdőzés során, hogy a meleg termálvízben ücsörögve időnként megfagyott a frizurád.

Na éppen ezzel kapcsolatosan indult el egy új, merőben szokatlan őrület Kanadából. No persze vannak helyek, ahol ezt már hagyomány szintjén űzik évek óta, tehát komoly előzménye van.

Ilyen a Takhini Hot Springs forrás is Yukonban, ahol az emberek a téli hidegben azzal múlatják az időt, hogy fejüket vízbe mártják, majd kiemelik, és megvárják, míg frizurájuk a legkülönfélébb állapotokban hirtelen megfagy.

Ráadásul az egészet még díjazzák is, méghozzá igen elismerésre méltó összeggel. Arról van szó ugyanis, hogyha valaki a legjobb megfagyott frizurát mutatja be, annak 700 dollárt ütheti a markát, ami 204.000 Ft.

Ehhez tényleg annyit kell tenniük mindössze, hogy a fejüket a forró forrásvízbe mártják, majd hagyják, hogy a többit a mínusz négy fokos levegő, és a természet megtegye.

A haj ugyanis pillanatok alatt elkezd megfagyni, majd úgy marad. Érdemes belenézni a videóba, hogy egyesek milyen frizurákat képesek alkotni.

Napjainkra ez a különös hagyomány terjedni kezdett a világ különböző pontjain, így Európában is találkozni már hasonlóval.

Ha tetszett, OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 11600





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet