Új világháború: Észak-Korea bármelyik pillanatban lerohanhatja Dél-Koreát, ezzel megindítva napjaink nagy kataklizmáját

2017. szeptember 9., szombat




Riasztó elemzés: sokkal nagyobb a baj, mint hitték!

Észak-Korea gyakorlatilag bármikor megtámadhatja Dél-Koreát. És ez még nem minden. Ha megteszi, azzal egy olyan konfliktust szabadít rá a világra, ami minden nemzetre kihat, de még az üzleti életre is a világgazdaságon keresztül.

Nemrég egy új jelentésből hátborzongató részletek derültek ki.

11 millió fős hadsereggel támadna a szárazföldön Észak-Korea! Ez azt jelenti, hogy hagyományos fegyverekkel akár néhány nap alatt elfoglalhatná Dél-Koreát, még az amerikai katonai jelenlét ellenére is.

Észak-Korea katonai erejét tehát jelentősen alábecsülték.

Nem elég, hogy az elmúlt hetekben rengeteg kísérleti atomrobbantást hajtott végre.

Észak- és Dél-Korea hivatalosan továbbra is háborúban áll egymással, hiszen az 1950-53-as koreai konfliktus nem békeszerződéssel, csak fegyverszünettel zárult.

Mindig is óriási volt a két fél közti feszültség, ez pedig tovább nőtt azzal, hogy az utóbbi időben Észak-Korea a fél világgal megpróbál harcba szállni, vagy legalábbis mindenfelé fenyegetőzik.

Az International Institute for Strategic Studies (IISS) nevű brit kutatóintézet friss tanulmányában 1,2 millióra becsüli az észak-koreai hadsereg létszámát, amely ezzel Kína, India és az Egyesült Államok hadereje után a negyedik legnagyobb a világon. Még meghökkentőbb a mozgósítható tartalékosok 7,6 milliós száma. Ennek alapján szükség esetén az ország minden negyedik lakosa behívható.

Ez hihetetlen arány.

Sok elemző arra hívta fel a figyelmet, hogy óriási baj van, mivel gyakorlatilag "pillanatok" alatt elfoglalhatná Észak-Korea Dél-Koreát.

Ezzel pedig máris óriási területekre tenne szert, ráadásul különféle légvédelmi és egyéb rakéták egész sorához jutna, ami segítené őt a harcban egy esetleges háború esetén a többi nemzettel.

Arról nem beszélve, hogy ezzel egy olyan háborút indíthatna el, mely könnyen a harmadik nagy világháborúvá nőheti ki magát, mivel ebbe a háborúba bele fogják rángatni Amerikát, Kínát, Japánt és még Oroszországot is.

Az IISS tanulmánya szerint a tömeghadseregnek 3500 könnyűpáncélosa és 550 harci repülőgépe van. A tengeren 410 észak-koreai hadihajó és 70 tengeralattjáró vethető be.

Ezzel szemben a Dél-Korát védelmező haderő mindössze 630 ezer főt számlál, és ez már tartalmazza az országban állomásozó 30 ezer amerikai katonát is. Közülük mintegy 20 ezer fegyverest a szöuli Jongszan laktanyában állomásoztatnak, amely mindössze 40 kilométerre található az észak-koreai határtól.

Ezek az amerikai erők szorosan összefonódtak a dél-koreai hadsereggel, és rendszeresek tartanak közös hadgyakorlatokat.

Az északiaknak attól sem kell tartaniuk, hogy az ellenséges kémműholdak felfedezik mozgásukat, mert az egész határ menti régió tele van alagutakkal, amelyeken teljes felszereléssel átmasírozhatnak anélkül, hogy ellenségeik tudnák, merre járnak.

Bármelyik pillanatban kirobbanhatna a háború. Ez ott van a levegőben.

Míg egyesek szerint csak felfújja a média a dolgot, addig más elemzők nagyon is veszélyesnek tartják a mostani krízist, mivel bármivé eszkalálódhat.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség politika harmadik világháború világháború kataklizma


Megtekintések száma: 12528362





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet