​Újabb magyar településen ütötte fel a fejet a Bika nevű életveszélyes drog

2020. október 11., vasárnap




A szekszárdi nyomozók egy 38 és egy 32 éves helyi férfit vettek őrizetbe bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyáron számos rendőrség által kiadott közlemény szólt arról, hogy 2020 tavasza óta a „Bika” néven ismertté vált, a korábbiaknál sokkal veszélyesebb dizájner drog jelent meg Magyarországon. 

Ez az új pszichoaktív anyag az eddig rendelkezésre álló adatok szerint Tolna megyében már két fiatal halálát okozhatta.

A rendőrök folyamatosan dolgoznak azon, hogy felszámolják a kábítószerrel és az új pszichoaktív anyaggal való kereskedést.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság nyomozóinak és közterületi állományának hatékony együttműködése eredményeként ezúttal 2020. október 9-én vettek őrizetbe két helyi lakost, akik a megalapozott gyanú szerint az elfogásukat megelőző időszakban több hónapon keresztül árusítottak új pszichoaktív anyagot a tolnai megyeszékhelyen.

A terjesztők elfogását megelőzően a rendőrök számos fogyasztójuktól foglaltak le kábítószergyanús anyagot, melyek egy részéből a szakértők előzetesen kimutatták a – korábban több ember halálát okozó – „Bika” elnevezésű új pszichoaktív anyagot.

A nyomozók az elfogott két – 32 és 38 éves – helyi férfit gyanúsítottként hallgatták ki bűnszövetségben kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetése miatt. Egyikük elismerte a bűncselekmény elkövetését 

A lakhelyükön tartott kutatás során csaknem kétszáz adag dizájner drogot és a csomagolásukhoz szükséges eszközöket, valamint készpénzt foglaltak le a rendőrök. 

A kutatások során a vagyonvisszaszerzés érdekében is vettek zár alá értékeket a drogkereskedőktől.

A szekszárdi nyomozók mindkét férfival szemben előterjesztést tettek a Szekszárdi Járási Ügyészségen letartóztatásuk indítványozására.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 2510





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet