Újra feltüzelheti a szabad fegyvertartásról szóló vitát a mostani, londoni terrortámadás

2017. június 4., vasárnap




A megdöbbentően véres tragédia kapcsán sokakban újra felmerült az, hogy Európa polgárainak meg kellene adni a jogot, hogy fegyverrel védhessék meg magukat. te mit gondolsz erről a parázs vitáról?

Szabad-e fegyvert fogni valakire, ha ő az életedre tör? Ha az az egyetlen esélyed a túlélésre, ha meghúzod a ravaszt?

És mi van akkor, ha az ember ezzel mások életét is megmentheti? Mondjuk egy terrortámadás megakadályozásával.

A mostani londoni terrortámadás döbbenetesen véres volt, és nem az áldozatok számár tekintve a mérföldkő feltétlenül, hanem abban a tekintetben, hogy nagyon heves vitákat váltott ki, és nagyon véres volt.

Mint ismeretes, Londonban borzalmas terrortámadás sorozat történt. Többeket megkéseltek, és a London Bridge-nél egy furgon hajtott a járókelők tömegébe. Többen meghaltak és nagyon sok a súlyos sebesült.

Nagyon sok szemtanú nyilatkozott – szinte a támadás első pillanatától az utolsóig elmondták, hogy mit láttak. Egyesek életre szóló borzalmakat is láthattak, egyikük például látta, hogy egy nőt 10-15-ször megszúr három ember. Az információk szerint eddig összesen 7 ember halt meg a merényletek során.

A hatóságok megerősítették azt is, hogy a helyszínre érkező fegyveres rendőri egységek mind a három elkövetőt megölték

Nagyon sok elemző, és független jogvédőkben is felmerült az a heves vita tárgyaként szolgáló tétel, miszerint az ilyen esetek megakadályozhatók lennének. ha szabad fegyvertartás lenne az Európai Unióba, és Britanniában is. Egyrészt mert Amerikában is bevált - erre mutató statisztikák szerint - másrészt a lakosságnak is módja legyen arra, hogy megvédje önmagát, a szeretteit és értékeit.

"Amerikában nem véletlen nincsenek már hasonló merényletek. Egyrészt szigorúbbak is a biztonsági intézkedések, és profi munkát végeznek a titkosszolgálatok. Másrészt minden terrorista tudja, hogyha megpróbálná előrántani a fegyverét, az első lövések után agyonlőné valamelyik amerikai." - mondta egy szakember az eset kapcsán, aki a radikálisabb lépéseket részesíti előnyben.

A mondatában rengeteg igazság van sokak szerint.

Tény és való, hogy megvan az ellenpontja a dolognak. Megnőhetne a fegyveres bűncselekményke száma. De ha eleve megtiltjuk a fegyverviselés jogát, azzal a személyes szabadságunkat, és a biztonsághoz való jogunkat csorbítják, nemde?

"ilyen erővel kést sem lehetne az emberek kezébe adni, mert azzal is kiolthatjuk valaki életét" - érvelt egy másik jogvédő az ügy kapcsán, megjegyezve azt, hogy jelen esteben is több embert szurkáltak meg a támadók egy 30 centis késsel.

Azzal, hogy megvonják a fegyverviselés jogát, embereket ölnek meg - szól egy másik, sokkal radikálisabb, de némi igazság morzsát tartalmazó vélemény.

Ha az európaiak megvédhetnék magukat, talán a terroristák sem lennének ennyire bátrak. Ha tudnák, hogy nem félünk tőlük, és egy merénylet esetén nem tartana sokáig a "produkciójuk", mert az első másodpercekben hidegre tenné őket valaki.

Nem csak arról van szó, hogy Amerikában azért nem rendeznek merényleteket, mert nehezebb bejutni, mivel tengerek határolják, bár ez is benne van. Hanem arról is, hogy ott az emberek már meg tudják védeni magukat, és élnek is ezzel a jogukkal, és annak eszközeivel.

Mindazonáltal nem szeretnénk állást foglalni az ügyben, ezt meghagynánk a kedves olvasókra. vajon mi a jobb? Ha megvan a lehetőségünk a védekezésre, és arra, hogy likvidáljuk az életünkre törőket, ezzel akár másokat is megmentve?

Vagy dugjuk a homokba a fejünket, és tiltsunk be mindent, amit fegyverként lehetne használni? Hogy aztán mások éppen ezekkel ontsák ki az európai polgárok életét…

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség filozófia terror


Megtekintések száma: 131825





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet