Űrbéli Bermuda-háromszög lehet Dél-Amerika felett

2023. április 19., szerda




Létezik egy zóna, ahol a Hubble űrtávcső, és más műszerek is kikapcsolják a műszereiket. Az űrállomás lakói pedig furcsa eseményekről számolnak be.

Űrbéli Bermuda-háromszög

Az Atlanti-Óceán déli részénél az atmoszférában szokatlan jelenségek zajlanak le. Olyannyira furcsák, hogy sokan a Dél-Amerika feletti területet Bermuda háromszögnek nevezik.

Arról van szó ugyanis, hogy bármilyen elektromos műszer, mely a közelébe kerül, hirtelen megzavarodik, vagy leáll.

Ráadásul emberi szemtanúk is különféle furcsaságokról számoltak be a nemzetközi űrállomás fedélzetéről.

A Dél- Atlanti anomáliaként is ismert jelenség tele van megválaszolatlan kérdésekkel, rejtélyekkel. A mérések szerint itt a leggyengébb a Föld mágneses mezeje. Korábban több műhold pusztult már el itt a kirívóan erős sugárzás miatt.

Évtizedes rejtély

Ez a terület a nevével ellentétben ugyan nem háromszög alakú, de arra utal a Bermuda-háromszög elnevezés, hogy ugyanolyan rejtély övezi.

Persze ez a rejtély ma már nem akkora rejtély, és van rá tudományos magyarázat, de néhány évvel ezelőttig még senki sem ismerte az itt lezajló pontos folyamatokat.

A Földkörül található az úgynevezett Van Allen-öv. Ezt a bolygónk mágneses tere hozza létre azáltal, hogy befogja a napszéllel felénk érkező, nagy energiájú részecskéket.

Az öv a két sarkvidék felett nyitott, ott komolyabb napviharoknál bejuthatnak a töltött részecskék a földi atmoszférába, így jön létre az északi fény jelensége.

Azonban azt ma már tudjuk, hogy ez a mágneses mező nem követi pontosan a bolygó gömb alakját, és van, ahol alig van mágneses tér.

Ezért van az, hogy Malajzia környékén a legerősebb a földfelszínen a mágneses tér, és vele éppen szemben, Dél-Amerikában a leggyengébb.

Elromlanak a dolgok

Az öv nagyon nagy energiájú részecskékből áll, amik rendkívüli sebességgel száguldoznak a Föld körül.

A Dél- Atlanti Anomália, vagy az űrbéli Bermuda-háromszög éppen ennek az eredménye. A műholdak ugyanis nem ok nélkül kapcsolják ki újabban a műszereiket a zónában, hanem szándékosan, mivel korábban rengeteg műhold zavarodott meg, és ment tönkre itt.

Mire erre rájöttek a tudósok, pár műhold odalett; azóta az arra járó műholdak inkább kikapcsolják az érzékenyebb műszereiket, a Hubble is becsukja a szemét, és az ISS-t is extra pajzsokkal látták el védekezésül.

Az űrhajósok, és a Nemzetközi űrállomáson lakók különféle jelenségeket tapasztaltak, ezek jó része inkább vizuális élmény.

A területről azóta is számtalan legenda kering, egyes vélekedések szerint valójában egy hatalmas téridő kapu lehet Dél-Amerika felett.

tudomány rejtély rejtélyek


Megtekintések száma: 261629





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet