Valami elképesztőt fedeztek fel a magyarok

2017. március 5., vasárnap




Nem túlzás azt állítani, hogy földtörténeti felfedezés.

A magyarok most ismét egy páratlan felfedezés főszereplői. Olyan dolgot találtak ugyanis, amit azelőtt még soha senki a Földön.

Egy új, eddig nem ismert ásványra bukkantak. Az amatőr kutatócsoport egyik tagja, Koller Gábor találta meg Rudabányán.

Az ásvány neve ennek megfelelően Rudabányait lett. A kicsit talán suta név egy gyönyörű, és igen érdekes felépítésű ásványt takar, mely talán csak itt található meg az egész bolygón.

A leletet nem most, hanem még hat évvel ezelőtt fedezte fel egyébként, de csak most sikerült azonosítani, és minden hitelt érdemlően kijelenteni, hogy új ásványról van szó.

A geológusoknak és egyéb szakembereknek beküldött mintát ugyanis össze kellett vetni mindenféle ásvánnyal, hogy kizárják az esetleges egyezéseket.

Az új anyagról kiderült, hogy olyan a szerkezete, amelyet korábban még nem ismertek, innentől vált igazán izgalmassá - közölte a múzeum.

Tóth László felvétele a Rudabányaitról

A tájékoztatás kitér arra is, hogy az intézmény ásványtárához kapcsolódik egy civilbázis, az ásványbarátok olyan köre, akik rendszeresen adnak be általuk gyűjtött anyagokat vizsgálatra.

A Rudabányait egy speciális ásvány tehát, és egyes kutatóknak van egy elmélete is arra, hogy csak itt található az egész bolygón belőle.

Ez persze még elég korai kijelentés lehet, és pusztán csak egy elképzelés, de idővel ki fog derülni, hogy a Föld más pontjain is találnak-e valaha ilyet, vagy sem.

Ha tetszett, és érdekesnek találtad a felfedezést, OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes érdekesség magyarsag magyar


Megtekintések száma: 59679





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet