Valami leképesztően látványos épül meg Isztambulban!

2017. május 27., szombat




Új mérföldkövet állítana fel a fenntartható fejlődésben.

2019-re megépülhet valami olyan Isztambulban, ami az egész világon egy hihetetlenül jelentős mérföldkő lehet, és végre ténylegesen elindíthatja a fenntartható fejlődés "szekerét".

Egy olyan különleges, több elemből "összepattintható" méhsejtházról van szó, mely minden tekintetben forradalmasíthatja az építőipart, és a jövő metropoliszait.

Az Eray/Carbajo New York-i-isztambuli építészstúdió terve nagyon impozáns, és nem csak a méreteiben grandiózus, hanem az elgondolást tekintve is.

A méhsejtszerű, hexagonális elemekből álló forma alkotói szerint maximalizálja a lakóépület térfogatát, és minimalizálja a szükséges építőanyag mennyiségét, a hatszögű formával pedig modellezni lehet egy vidéki házat.

Elképesztően nagy ötlet, és így ráadásul a modern, városi emberek is telepíthetnének maguknak fákat, és úgy élhetnék meg a nagyvárosi környezetet, mintha gyakorlatilag vidéken élnének.

Az Urban Rural stílusú tervből 2019-re valóság válhat, ugyanis nagy a valószínűsége, hogy meg is fogják építeni.

Gondolj csak bele, hogy mennyivel tisztább és frissebb lesz a levegő az ilyen méhsejtházaknak köszönhetően.

Csak remélni merjük, hogy ez a megoldás néhány éven belül, legkésőbb a 2020-as évekre elterjed, és hazánkban is találkozni fogunk vele.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány technológia technika hihetetlen fenntartható fejlődés zöldenergia


Megtekintések száma: 294975





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet