Valami rendkívül bizarr került elő a tengerből: igazi biológiai rejtély!

2018. október 25., csütörtök




A tudósok ilyet még tényleg nem láttak. Az űrből érkezhetett? Vagy van rá más magyarázat?

Olyan valami került elő az óceánból a Fülöp-szigeteknél, amire eddig soha nem volt példa. Az egyik helyi partmenti város, Lopez Jaena partjainál halászok hálójába gabalyodott bele a képen is látható, rendkívül bizarr élőlény.

A halászok kifogták, majd alaposan megvizsgálták, és amit láttak a testén, az nem hagyta őket nyugodni.

Olyannyira furcsa volt az egész, hogy le is fotózták, hátha a tudósok rájönnek, mi lehet ez.

Azonban a biológusok, amikor meglátták a képet, teljesen zavarba jöttek.

A hal testét ugyanis tetoválások fedték. Vagy valamiféle olyan pikkelyes - vagy épp pikkely nélküli, mivel a képen olyan, mintha pikkelye sem lenne - réteg fedte a halat, amin különféle mintázatok, jól kivehető szimbólumok vannak.

Sőt, egyes részein még számokat is fel lehet fedezni, vagy számokhoz leginkább hasonlító ábrákat.

Természetesen a képek terjedésével egy időben azonnal megindultak a legvadabb találgatások az ügyben. A legtöbben azt kezdték emlegetni, hogy a hal talán nem is a Földről származik.

Ilyen mintázattal rendelkező élőlényt ugyanis még sohasem azonosított a biológia.

"Nem tudom, mi folyik az óceánok mélyén, de talán léteznek olyan dolgok, amikről még nem tudunk" - nyilatkozta az egyik halász.

Hogy milyen üzenet lehet a halta "tetoválva", azt senki sem tudta megfejteni, mert nem készítettek a hal minden testrészéről fényképet.

A nagy kérdés persze most az, hogy a titokzatos hal valóban az űrből érkezett-e, vagy van más magyarázat a rajta található szimbólumokra.

Scott C. Waring és más ufó kutatók azonnal ráálltak a dologra, és megpróbálták a halba vésett kódot feltörni.

"Egyértelműen mesterségesek a rajta található szimbólumok, és intelligencia jeleit mutatják. Bárki, vagy bármi készítette, legalább olyan okos, mint mi" - állította Scott C. Waring.

A szkeptikusok szerint ugyanakkor létezhet egy olyan lehetséges magyarázat, mely talán válaszul szolgálhat a különös lényre. Szerintük könnyen lehet, hogy valahol az óceánban műanyag szeméthalomba gabalyodhatott a hal, melynek következtében tartósan a felszín közeli vizekben kellett vergődnie.

A nap pedig egyszerűen ráégette a ráragadt műanyag hulladékok "mintáját".

Noha ez az elmélet is meglehetősen bizarr és furcsa a maga módján, sokak szerint mivel az eset maga is az, talán ez szolgálhat még a legésszerűbb magyarázatként.

OSZD MEG másokkal is! 

tudomány rejtély rejtélyek egészség


Megtekintések száma: 54979





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet