Valós időben követheted végig a Titanic egykori katasztrófáját – VIDEÓ

2017. február 10., péntek




Egy 2 óra 40 perces interaktív videóban végignézheted, hogyan süllyedt el az elsüllyeszthetetlennek hitt óceánjáró, miközben különféle adalék információkat olvashatsz.

Kevés kor és valóság hűbb videó van fenn a Titanic 1912-ben bekövetkezett katasztrófájáról, mint ez a videó.

Bár valószínűleg senki sem lesz köztetek olyan, aki mind a 2 óra 40 percet végignézné tekerés nélkül, de ha valakinek mégis lenne ennyi ideje, ne hagyja ki, érdemes!

Ugyanis amellett, hogy valós időben követheted végig az eseményeket, mintha ott lettél volna, rengeteg adalék információval örvendeztetnek meg eközben a videó készítői.

Mint ismeretes, a New Yorkba tartó gőzös 1912. április 14-én éjjel 23.40-kor az Atlanti-óceán északi részén nekiütközött egy jéghegynek. A hajó három órán belül lesüllyedt a 4 ezer méteres mélységbe, a 2224 utas és személyzet kétharmada került a hullámsírba.

Annak ellenére, hogy az 1900-as években történt a tragédia, rendkívül szegényesen dokumentált esemény. Keveset tudunk magáról az elsüllyedésről.

Egy legutóbb napvilágot látott új elmélet szerint például egy a tesztutak során keletkezett hatalmas tűzvész okozta végül a hajó vesztét, melyet eltusoltak, azonban a hajó struktúráját annyira meggyengítette, hogy a jéghegynek való ütközéskor ez tragédiához vezetett.

Ha te is érdekesnek találtad, OSZD MEG másokkal is!

katasztrófa érdekes video érdekesség történelem titanic


Megtekintések száma: 82466





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet