Valósággá vált a csúcshatás: kész az okosgyógyszer, mely tényleg javítja a memóriát, még megduplázhatja az intelligenciát!

2017. április 30., vasárnap




A tudomány bebizonyította, hogy a gyógyszer valóban képes felpörgetni a memóriát!

A narkolepszia ellen jelenleg széles körben alkalmazott gyógyszert sok diák használja arra, hogy intenzívebben felkészülhessen a vizsgákra.

Eddig nem volt egyértelmű tudományos bizonyíték arra, hogy a készítmény valóban javítja a koncentrációs készséget és az éberséget, kutatók azonban most bebizonyították, hogy a gyógyszer valóban képes felpörgetni a memóriát!

A Csúcshatás című filmben a Bradley Cooper által alakított karakter hozzájut egy olyan átlátszó stimuláló pirulához, melynek segítségével képes agyának teljes kapacitását kihasználni.

A film alapgondolatára épülő gyógyszerekkel való kísérletezés nem sci-fi. Rengeteg módon, rengeted típusú ilyen gyógyszert hoztak létre különböző laborokban, a technológia megvan hozzá, és most

egy új kutatási eredményből kiderült, hogy már most is létezik egy „okosgyógyszer”, mely nagymértékben képes befolyásolni tudati képességeinket.

Eddig nem volt egyértelmű tudományos bizonyíték arra, hogy a készítmény valóban javítja a koncentrációs készséget és az éberséget. A korábbi kutatások legújabb áttekintése azonban arra az eredményre jutott, hogy a gyógyszer valóban javítja a tervezési és döntéshozási képességet, a rugalmasságot, a tanulási képességet, a memóriát, sőt még a kreativitást is.

Váratlan bizonyítékok

A narkolepszia ellen szedhető gyógyszerről már régóta azt beszélték, hogy ténylegesen képes megnyújtani az emberi teljesítmény – főleg a memória, emlékezőképesség – határait.

Most újabb kutatásokat végeztek a kutatók, és az eredmény megdöbbentő volt: arra az eredményre jutottak, hogy a gyógyszer valóban javítja a tervezési és döntéshozási képességet, a rugalmasságot, a tanulási képességet, a memóriát, sőt még a kreativitást is.

Az eredmény a kutatók szerint súlyos etikai kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy a narkolepszia elleni gyógyszert „osztályba kellene sorolni, elnézőnek kellene lenni vele kapcsolatban, vagy el kellene ítélni”.

Ez az első olyan „okos gyógyszer”, amely bizonyíthatóan működik, súlyos mellékhatások nélkül.

Guy Goodwin professzor, az Európai Neuropszicho-farmakológiai Kollégium (ECNP) elnöke így nyilatkozott:

„Az áttekintés azt mutatja, hogy a jelenlegi adatok alapján a narkolepszia elleni gyógyszer valóban javítja a gondolkodást, függetlenül az alvászavaros populációban kifejtett ismert hatásától. Ez az első példája annak, hogy egy „okos gyógyszer” tényleg segíthet például a vizsgára való felkészülésben.”

Súlyos erkölcsi kérdés

Már korábban is felmerültek súlyos erkölcsi kérdések más, nem bizonyítottan működő gyógyszerekkel kapcsolatban, melyek képesek lehetnek a mentális teljesítményt növelni.

Most, hogy egy gyógyszerről klinikai vizsgálatok során is bebizonyosodott, hogy ténylegesen van stimuláló hatása, ismét fellobbant a vita.

Goodwin professzor szerint, ha az új eredmények helytállóak, az azt jelenti, hogy az etikai vita jogos: hogyan osztályozzunk, nézzünk el vagy ítéljünk el egy olyan gyógyszert, amely korábban meglévő kognitív rendellenesség hiányában javítja az emberi teljesítményt?

A The Tab napilap közvélemény-kutatása azt mutatta, hogy a brit egyetemisták és főiskolások ötöde használt már mentális teljesítménynövelő gyógyszereket.

A narkolepszia elleni gyógyszer pedig az oxfordi egyetemisták körében a legelterjedtebb, akiknek egynegyede használta már a készítményt.

csucshatas-tabletta

az olimpiai játékokhoz hasonló doppingvizsgálat bevezetését javasolta. Goodwin professzor szerint társadalmi szintű vitát kellene folytatni arról, hogyan kell a narkolepszia elleni gyógyszert engedélyeztetni és szabályozni, illetve arról, mit tegyenek az egyetemek az alkalmazásukkal kapcsolatban.

Már fejlesztik a csúcshatásból ismert pirulát

Sokan úgy gondolják, hogy már titokban fejlesztik azt a pirulát, melyet a Csúcshatás című filmben is látni. A pirula szinte emberfeletti agyi teljesítménnyel látná el azt, aki használja.

Természetesen itt etikai probléma nem áll fenn, hiszen titkos kormányzati és gyógyszerészet projekt keretében kísérleteznek a terméken.

neuron-palyak

Óriási fegyver lehet belőle, ha egyszer tényleg elkészül. Használója számára megszűnnek a korlátok, hihetetlenül jó memóriára és intelligenciára tehet szert.

Elég lenne egy tucat ilyen szert szedő speciális ember és szinte bármilyen super alakulat munkáját képesek lennéne a legnagyobb szakértelemmel elvégezni.

tudomány hihetetlen egészség orvostudomány


Megtekintések száma: 442761





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet