Váratlan felfedezés az örök élettel kapcsolatban! Ez mindent megváltoztathat!

2017. szeptember 25., hétfő




Lehet, hogy nincs, és soha nem is volt felső korlátja az emberi életkornak? Egy kutatás erre talált bizonyítékot!

Úgy néz ki, hogy nincs felső limitje annak, hogy meddig élhetünk. Ez egy teljesen új elképzelés, ugyanis korábban úgy gondolták a kutatók, hogy az emberek nem képesek sokáig élni, legalábbis az emberi test nem tud 125 évnél tovább élni.

"Korábban azt gondoltuk, hogy ez a maximum kifutási idő, amit nem nagyon lehet meghosszabbítani. Úgy néz ki, hogy tévedtünk" - állítják.

Több olyan jel utal arra az új kutatások során, és ezeknek az eredményéből, hogy az emberi test bizonyos körülmények között igen is, képes elérni, és túlszárnyalni a 125 éves kort.

Egy napon talán a 125 év már nem egy lehetséges álom lesz, hanem egy átlagéletkor. Ez pedig az új emberi generációk hajnala lesz.

Az egész kutatás során 534 olyan szuperidős embert vizsgáltak meg, akik már elmúltak 110 évesek.

A vizsgálatok során különféle érdekes összeesküvéseket tártak fel azzal kapcsolatban, hogy miért és hogyan képes ezen emberek, alanyok szervezete 110 év felett is viszonylag jól működni.

Korábban úgy vélték, hogy egy adott kor felett a testünk már nem javítja ki a DNS mutációkat, így ez vezet a szervezetünk lassú hanyatlásához.

A mostani kutatások azonban ezt cáfolni látszanak, vagyis a szervezet képes lehet arra, hogy tovább fenntartsa magát, és akár bizonyos mértékben fiatalodjon is.

Persze még rengeteg mindent meg kell oldani: a szellemi hanyatlás komoly probléma idősödő korban, mely területen szintén egyedülállók voltak a vizsgált személyek.

Sokak szerint nem véletlen, hogy nem mindenki butul el idős korára, és ennek komolyabb tanulmányozásához külön kutatásokat kell majd kezdeni a jövőben.

Megfigyelték, hogy azoknál az idős embereknél, akik 100 éven felüli életkorral rendelkeznek, az agy jóformán megáll az öregedési fázisban. Ennek tudományos miértjét azonban a tudománynak nem sikerült teljesen megfejtenie, pedig ez lehetne a kulcs az örök élet felé.

Az MRI-vizsgálatok eredményei azt mutatták, hogy az idősebb alanyok egy részének emlékezőtehetsége vetekedett a fiatalabbakéval.

A tizenhét szóban forgó páciensnek az esetében az agy memóriagépezetének számos része vastagabbnak és egészségesebbnek tűnt, mint a velük egykorú társaiké.

Az agynak főleg azt a részét vizsgálták, amely a tanulás és az új információk elraktározásának képességével van összefüggésben, és arra jutottak, hogy ezek az agyi területek, különösen a hippokampusz, valamint a középső prefrontális kéreg, vastagabbak voltak a “szuperöregeknél”, mint a többi idősebb felnőttnél.

Az emberiség egyre közelebb kerül még ha lépésenként is, a fiatalság forrásához. Ma már jó eredményeket tudnak elérni vérkészítményekkel, és egyes enzimekkel is, így a jövőben szinte mérget vehetünk rá, hogy eljön a nap, amikor az emberek ha nem is örökké, de nagyon sokáig élhetnek.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség örök élet


Megtekintések száma: 56437





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet