Váratlan: ha ez megtörténik, akkor az EU teljesen széthullik!

2018. március 3., szombat




Egy ország váratlan bejelentést tett, ami mindent fenekestől felforgathat!

Agz Európai Unió sokak szerint a jelenlegi formájába a végnapjait éli, és közel van ahhoz az összeomláshoz, amit az Egyurópai Egyesült Államok létrehozásával szeretnének sokan elkerülni.

Azonban egy váratlan bejelentés nyomán talán még ez a tömörülés sem fog létrejönni, sem a kétsebességes Európa, hanem minden darabjaira hullhat.

Egy vezető ír lap ugyanis felvetette amit sokan beszélnek már az országban: Ki kellene lépni az európai közösségből...

Mi a mai EU? „Egy hegemón és egyre inkább militarizált politikai behemót, amelyet Németország irányit, és – kisebb mértékben – a francia-német érdekazonosság. Európát a középtől való, elnyomó függőség irányítja.”

Az Irexit révén Írország egy bizonyos mértékben visszanyerheti az irányítást saját erőforrásainak fejlődése fölött.

„Európa” persze zsigerileg ellenezné az Irexitet. Akár a Brexitet.

Ez egyértelmű, ugyanis ez a lépés lenne az utolsó szeg Európa koporsójába. Borzalmas dolgok zajlanának le, és sokak szerint kilépési hullámmal fenyegetne.

Petsze már a Brexitet követően is sokan tartottak attól, hogy sorra fognak kilépni a tagállamok, de az unió azóta sokkal rosszabb helyzetben van.

Gyakorlatilag sokan azt mondják, hogy egyszerűen nincs miért bent maradnia tagoknak, a jelenlegi működés ugyanis inkább diktatórikus, sem mint demokratikus. 

Ez pedig sokak számára komoly probléma, lásd kvóták, menekültek elosztása vagy a nemzetállamokkal szembeni aljas fellépések.

Összességében tényleg nagy a tét. Ha ugyanis széthullik az Unió, az Isten sem tudja, mi fog történni a menekültekkel, a beáramló embertömeggel.

Németország és Brüsszel jogköre hirtelen megszűnne. Vagyis nem tudnák ráerőltetni, és mivel ők hívták ide őket, részben nekik kell majd kitoloncolniuk, visszaszállítani a nem kívánt embertömeget.

Ez pedig embert és szociális hálót próbáló feladat lesz, mely végső soron a fejlődő, perifériára szorult országok szintjére süllyesztheti a most még gazdag tagállamokat. Ez pedig a Kelet-Európát alkotó blokk országainak felemelkedését idézheti elő.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika háború


Megtekintések száma: 42970





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet