Várkonyi Andrea a koronavírusról: „fél év elteltével, még most sem tért vissza a szaglásom rendesen”

2021. március 10., szerda




A műsorvezető szeptemberben esett át a koronavíruson. Azt mondja, nagyon rosszul élte meg a betegséget. A Mokkában az oltás fontosságáról és arról is beszélt, hogyan élik meg kislányával a digitális oktatást.

A Mokka vendége volt Várkonyi Andrea kedden. A műsorban elmesélte, hogy szeptemberben ő is átesett a koronavíruson, de ennek ellenére is be fogja oltatni magát, illetve azt is elmondta, hogyan élik meg kislányával, hogy bezárt az iskola és újra digitális oktatás van.

Várkonyi Andrea szeptemberben kapta el a koronavírust.

"Most már fél éve, hogy átestem rajta. Én szeptemberben voltam beteg, de egész szeptemberben, tehát erre egy hónap elment. Kórházba nem kerültem, de nagyon-nagyon rosszul éltem meg az egészet. Nekem egy tipikus arcüreggyulladásos tünetcsoportom volt, és ezért nem is vettem először észre, mert ugye az annyira nem tipikus. És aztán csak gyanús lett, hogy nem javul, nagyon rossz közérzetem volt, túl rossz közérzetem volt hozzá"

- mesélte a műsorvezető, aki hozzátette: egy hónapig tartott, amíg nagyon rosszul volt.

"Fél év elteltével, még most sem tért vissza a szaglásom rendesen. Vannak napok, amikor még mindig úgy ébredek fel, hogy nulla, és akkor a nap folyamán elkezd visszajönni. Más az ízérzékelésem is, tehát bizonyos ételek, amiket kívántam, szerettem, az például nem esik jól, máshogy érzem"

- mondta Várkonyi Andrea, aki elmesélte azt is, hogy a lánya, Nóri is átesett a betegségen, de neki szerencsére csak náthaszerű tünetei voltak.

A műsorvezető azt is elmondta, amint lehet, ő is beoltatja magát, bármelyik vakcinát is kapja. A betegsége után ugyanis folyamatosan ellenőriztette szerológiai vizsgálatokkal az ellenanyag szintjét a szervezetében, ami fél évvel a betegség után már majdnem a nullára csökkent.

hirdetés

Arra kérdésre, hogy orvosként mit tanácsol azoknak, akik még gondolkodnak rajta, hogy beoltassák-e magukat, azt mondta: nem érti, ők még miért gondolkoznak ezen.

"A tanácsom itt kezdődik, hogy nem nagyon kellene ezen gondolkozni jelen helyzetben. Én nagyon furcsának tartom azt az attitűdöt, amit látok, hogy ennyire szkeptikusak az emberek az oltással. Nagyon jellemző ránk magyarokra, hogy hirtelen mindenkiből virológus, infektológus lett, ez egy nagyon tipikus jelenség" - fogalmazott, majd hozzátette:

"Amikor mondjuk a HPV-oltást bevezették, és bejöttek a HPV-oltóanyagok több gyógyszercégtől, és a gyerekeinknek, tehát jött az ajánlás, hogy általános iskolában oltassuk be őket, akkor senki nem kezdett el kutakodni, hogy hol gyártják, milyen típusú, passzív vagy aktív oltás, legyengített, ez akkor senkit nem érdekelt".

A harmadik hullámmal kapcsolatban azt mondta, tényleg nagyon rossznak látja a helyzetet. Szerinte a mérvadó szám, hogy mennyien vannak kórházban és lélegeztetőgépen, ez a szám pedig rekordokat dönt és szerinte "nagyon durva".

"Én kétségbeesve fogtam a fejem most hétvégén a bevásárlóroham miatt a kéthetes zárás előtt, - mintha armageddon előtt állnánk - és szerintem a hét második felében ennek a hétvégi vásárlási rohamnak a sikere nagyon jól fog látszani a számokban"

- fogalmazott.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 18482





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet