VÉGE: rendkívüli döntést hoztak, kivezetik a benzinárstopot!

2022. december 6., kedd




Maga a kormány jeléentette be Gulyás Mártonon keresztül. Benzinkrízisben az ország!

Gulyás Gergely elmondta, hogy az orosz kőolajra való szankciók miatt bekövetkezett amitől tartottak. zavarok vannak a hazai üzemanyagellátásban, és a Mol közölte, hogy a nem tudja import nélkül fenntartnai az ellátást.

A brüsszeli szankciók miatt a kormány arra kényszerült, hogy feladja a benzinárstopot.

Soha nem látott krízishelyzet alakult ki az országban az elmúlt napokban - mondta Hernádi Zsolt. A Mol vezérigazgatója szerint a töltőállomások negyedében nem volt elérhető benzin-és dízel. Ilyen korábban nem történt - tette hozzá.

2,2 milliárd liternyi üzemanyagot adtak el, míg tavaly 1,5 milliárdot. Több mint 500 millió liternyi üzemanyagot értékesítettek az elmúlt napokban.

Nem tudta a Mol biztosítani az ellátást a mostani helyzetben, ezért ezt jelezték a kormánynak, és nem tudnak többet teljesíteni - mondta a Mol vezetője. Dolgoznak, hogy minél előbb teljes kapacitáson üzemeljen a Dunai Finomító.

Vissza kell hozni az importot, hogy a piacon újra megfelelő legyen az ellátás.

Hernádi elmondta, hogy a hatósági ár nagyban hozzájárult a hazai üzemanyagpiaci feszültségekhez. Fel kell készülni a jövőre is, mert két hónap múlva újabb kritikus helyzet lehet, mert egy újabb szankció lép életbe, mert február 5-től kiesik 10 százaléknyi dízel az európai piacról - tette hozzá.

Újra kell helyreállnia a kereslet-kínálati egynesúlynak. Nem szabad elfeleteni, hogy háborús helyzet van, és az ellátásban voltak fennakadások -

mondta Hernádi. Ma kell lépni, hogy jövőre stabil üzemanyagpiac legyen - tette hozzá. Mindenáron el kell kerülni, hogy az ellátásbiztonság ne sérüljön - mondta.


Megtekintések száma: 15098





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet