Végleg elvesztek Diana hercegnő levelei

2017. január 8., vasárnap




Károly brit trónörökös egykori felesége, aki 1997-ben hunyt el egy párizsi autószerencsétlenségben, rengeteg levelet hagyott hátra, melyek közül sokan nem látunk már viszont.

Diana titokzatos élete

Talán Diana hercegnő neve még ma is rengeteg embernek mond valamit. Ha igen, az nem véletlen. Személye nagyon közkedvelt volt, és sokan úgy vélik, még ma is hatással van a világ alakulására.

Károly herceggel kötött házasságával egy csapásra nemzetközi hírességgé vált. Életét csaknem állandóan a média érdeklődése követte, ami főként királyi státusának vonzerejéből adódott. Károly herceg és Diána hercegné éveken át házassági problémákkal küzdöttek, végül elváltak.

Az emberek Dianával nagyon rokonszenveztek, aki rengeteg jótékonysági akciót szervezett, és a legtöbbnek igen szerves résztvevője volt. Későbbi halálos autóbalesete következtében még a helyszínen meghalt, és egy egész világ gyászolta őt.

Több tucat bizalmas levél

Az 1980-és 1990-es évek között rendszeresen levelezett a hercegnő Cyril Dickmannel, a Buckingham palota egyik főgondnokával.

Ezekből a levelekből az egyik aukciós ház árverést rendezett, melyen ezeket a bizalmas leveleket szerették volna kalapács alá küldeni.

Az egyik levélben a néhai hercegnő arról számolt be, hogy másodszülött fia, Harry herceg – aki az idén ünnepli 33. születésnapját – annak idején jól érezte ugyan magát az általános iskolában, de rendetlenkedései miatt „állandóan bajba került”.

Ez a levél rengeteget ért úgy tűnik, mert az előzetes 900 fontos becslés helyett 2400 fontért kel végül el.

Egy másik, szintén ugyanakkor elárverezett levélben az áll, hogy Diana elsőszülött fia, az alig 2 éves Vilmos herceg szinte teljes szívével imádja az akkor született öccsét.

Diana a levelében megemlíti, hogy állandóan puszilgatta, és ölelgette, és nem tudott betelni vele.

Az aukción egyébként összesen hat Diana levél kelt el első körben, 15100 fontért, ami 5,5 millió forintnak felel meg.

Diana titokzatos életébe ezek a levelek remek betekintést nyújtanak, és értékük sokak szerint még ennél is több lehet, főleg eszmei mivoltukban mérve.

érdekes érdekesség történelem


Megtekintések száma: 24314





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet