Vért síró Szűz Mária szobrok - valódi csodák, vagy valami egészen más áll a dolog mögött?

2017. április 17., hétfő




Isten így próbál számunkra üzenni?

Időnként találkozni lehet a hírekben azzal, hogy a világ egy tetszőleges pontján elkezdett valamelyik templomban elhelyezett Szűz Mária szobor szeme vért könnyezni.

Világszerte nagy rejtély

A jelenséget szinte mindenhol csodaszámba szokták emlegetni, és Isten művének tartják.

A kutatók, és a tudomány azonban mind a mai napig nem tud ezekkel a vért könnyező szobrokkal mit kezdeni.

Valóban a paranormális világ létezésének szemtanúi vagyunk, amikor ezeket a vérző szobrokat látjuk? Vagy van erre is valamiféle tudományos magyarázat?

A biztos, hogyha egy Szűz Mária szobor vért sírt, az mindig is az egyik legfélelmetesebb csoda volt. Bár Isten művének tartották, mindig is egyfajta ijesztő aura lengte körül ilyenkor az adott szobrot.

Mindig akadnak olyanok, akik kételkednek az ereklyék valódiságában vagy a hívők által csodának vélt események valóságosságában, ám az ilyen tárgyak, illetve események a vallásosak számára óriási megbizonyosodást jelentenek.

A legtöbb ilyen csodáról azt tartják, hogy Isten akar üzenni az emberiségnek. A kérdés csak az, hogy mit, és miért éppen ilyen formában. A vallásos emberek szerint Isten a vérszerű könnyekkel fejezi ki, hogy a világ rossz irányba halad, és hogy nincs megelégedve azzal, ahogyan az emberiség bánik a fele barátaival.

Híres esetek

1953-ban például Szicíliában egy fiatal házaspár tulajdonában lévő Szűz Mária-szobor kezdett könnyezni, amikor az állapotos feleség megbetegedett, és imádkozott hozzá.

2008-ban Erdélyben, a gyergyószentmiklósi volt görög katolikus, most ortodox templomban egy Szűz Máriát ábrázoló ikon könnyei szivárogtak.

A korábban Pócsnak nevezett településen is Szűz Máriával kapcsolatos csoda történt meg háromszor is, három különböző évszázadban.

A csoda helyszíne egy görög katolikus ruszin fatemplom volt. Az itteni Szűz Mária-festmény 1696-ban egy misén könnyezni kezdett, és több hétig nem is hagyta abba.

A képet később Bécsbe vitték, ahol a Stephansdomban máig megtekinthető. A pócsiak azonban visszakövetelték a képet, így kaptak egy másolatot, ami ugyancsak könnyezni kezdett, ezúttal három napon át. Utoljára 1905-ben hullajtott könnyeket ez a Szűz Máriát ábrázoló kép.

A tudomány a rejtély nyomában

Nem mindenki van meggyőzve azonban a vallási csodáról.

A tudomány mindig is próbálta megfejteni, van-e tudományos magyarázat a dolog mögött, és ha igen, akkor mi.

Nem egy ilyen esetben mintát vettek például a könnyekből, hogy kiderítsék, milyen anyagból vannak.

Ugyanis néhány esetben úgy gondolták, hogy mivel a szobrok egy része fából készült, talán fenyőgyanta áramlott ki a szemeken át, olyan látszatot keltve, mintha vér lenne.

Végül találtak ilyen eseteket is, de az eseteknek több mint felében valódi vért találtak, vagyis továbbra sem lehetett megmagyarázni, mi lehet ez a jelenség.

Nem egy ízben kamerákat helyeztek ki a szobrokhoz, hogy figyeljék, kik mennek a közelébe, ugyanis felmerült a lehetősége, hogy valaki midig vért kenhet az arcukra, és onnan származhat az emberi vér.

Azonban szinte minden esetben magától kezdtek el könnyezni ezek a szobrok. Ez pedig mindenkit ledöbbentett. Egyértelmű tudományos magyarázat híján ma a tudomány számára ez egy vakfolt.

Vagy égi csodáról beszélhetünk tehát, és Isten egyfajta üzenetéről, vagy pedig továbbra is megfejtetlen az a jelenség, és folyamat, ami az ilyen esetek során végbemegy...

OSZD MEG másokkal is!

paranormál tudomány rejtély megmagyarázhatatlan vallás


Megtekintések száma: 63382





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet