Veszélyben vagyunk? A Fehér-ház elnöki utasítással készíti fel a lakosságot egy közelgő kataklizmára

2021. július 6., kedd




Vészjósló elemzések láttak napvilágot. Nagy a baj. 

Amerikában elnöki utasítást adtak arra, hogy a lakosságot és az infrastruktúrát felkészítsék a jövőben esetlegesen bekövetkező extrém űridőjárási jelenségekre. Egy ilyen kataklizma a bolygó teljes elektromos hálózatát is tönkretehetné.

Sokan felkapták a fejüket arra, hogy Obama szokatlan, látszólag teljesen érthetetlen lépést tett abba az irányba, hogy az országot felkészítse egy esetlegesen az űrből érkező veszélyforrásra.

A dolog azért is érdekes, mert ezt az elnök személyesen adta ki, mint utasítást, ráadásul az ország feleslegesen nem költ olyan dolgokra hiába, amiknek nincs legalább egy kevés lehetősége, pláne a Mars misszió bejelentése után, amikor is a költségvetés egy jelentős részét a jövő űrutazásira szánják.

Az összeesküvés elmélet hívők szerint Obama tud valamit, és az amerikai kormány is olyan információk birtokában van, melyet nem áll szándékukban közölni a lakossággal.

Az űridőjárás valóban komoly fenyegetést jelent, hiszen megvan benne az erő, hogy az egészségügyi és a biztonsági rendszert is megzavarja.

Sőt, extrém esetekben bizonyos jelenségek hosszú távú, helyrehozhatatlan károkat is okozhatnak a hálózatokban.

A napviharok mindig is azon veszélyek élén szerepeltek, melyek egy kicsit sem túlozva a kőkorszakba képesek visszarántani az emberiséget.

A napvihar során a korona lökődik ki a csillag, azaz a napunk anyagából. Ezek a jelenségek nem ritkák, de nem érnek el általában a Földünkig. Azonban egy szokottnál is nagyobb kitörés, mely ráadásul direktbe el is találná a Földet, már óriási károkat tudna okozni.

Lényegében minden elektromos hálózatra kötött, vagy elektromos elven működő eszközt képes lenne kisütni a bolygón a másodperc tört része alatt.

Tönkremenne az összes műhold, így összeomlanának az egységes navigációs rendszerek, és repülni is képtelenség lenne, a légiforgalom teljesen megállna, a levegőben tartózkodó gépek pedig lezuhannának.

Az emberiség visszaállna a kőkorszaki szintre, az áramellátás megszűnésével, így pedig emberek milliói halnának meg a kórházakban.

Hogy utána mi lenne, és mennyi időbe telne, míg az emberiség újra elölről kezdi, még senki sem tudja. Talán évtizedekig is eltartana, mire újra fellőnének egy csomó műholdat, és visszaállna a rend. Lényegébe egy kényszerített ipari és technológiai forradalom menne végbe a bolygón.

Aggódásra ad okot, hogy a Fehér Ház oldalán is megjelent ezzel kapcsolatban egy közlemény.

Az űridőjárási események napkitörések, szoláris energiarészecskék, geomágneses zavarok formájában rendszeresen jelentkeznek, néhánynak a kritikus infrastrukturális rendszereken és technológiákon – mint amilyen a Globális Helymeghatározó Rendszer (GPS), a műhold-üzemeltetés és kommunikáció, a repülés és az elektromos hálózat – is mérhető hatásai vannak.

Éppen ezért a Fehér Ház Obama elnök utasítására azonnal vizsgálódni kezdett az ügyben, hogy milyen egyéb káros hatással lenne az ország működésére egy esetlegesen bekövetkező napvihar.

Amerika ugyanis továbbra is nagyhatalom szeretne maradni, és túl szeretné élni ezt a kataklizmát is, ha bekövetkezik.

A napkitörések a történelembe már megmutatták korábban is, hogy menyire erősek, és milyen hatalmas elemi erőként tudnak érvéyesülni.

1859-ben bekövetkezett az úgynevezett Carrington-esemény, mely az egyik legnagyobb ismert napkitörés volt az emberi történelemben.

A vihar már a 19. század közepén használt kezdetleges elektromos eszközökben is súlyos károkat okozott, nehéz pontosan megmondani, hogy manapság mi történne egy ekkora kitörés után.

Az 1859-be bekövetkező kataklizma ráadásul annyira erőteljes volt, hogy a feljegyzések szerint voltak olyan helyek Amerika északi részein, ahol az emberek éjszaka nappali világosságot tapasztaltak. A táviratokat továbbító póznák szikráztak, megolvadtak, és sorban tönkrementek. Óriási volt a káosz, és a fejetlenség.

Szinte biztos, hogyha ma következne be egy ilyen kataklizma, akkor hazavágná modern emberi társadalmunk teljes infrastruktúráját, melyet nem biztos, hogy képesek leszünk kiheverni.

katasztrófa nasa összeesküvés világvége kataklizma fehér ház napvihar veszély


Megtekintések száma: 228128





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet