Vészesen pusztul a Föld, már látható jelei is vannak!

2017. december 31., vasárnap




Az energiakészletek kiürültek, az ökoszisztéma pedig romokban van a legfrissebb felmérés szerint, a tömeges kihalás pedig már tövv évtizede zajlik, egyre gyorsuló ütemben.

A Föld energiatartalékai az utóbbi évtizedekben egyre csak apadtak. 

Az ember által felhasznált energia pedig exponenciálisan nőtt. Sok szakértő szerint már rég túlléptük a pontot, ahol a Föld által megtermelt energia egyenlő arányban volt az ember által felhasznált energiával. A bolygó energia deficitben van?

Egyre több jel mutatja, hogy a Föld energiaforrásait feléli az ember az elkövetkező néhány évtizedben. Ha a Föld egy akkumulátor lenne, akkor most alaposan merülőben lenne.

Ha minden így megy tovább, a Föld ki fog merülni, akkor pedig esélyünk sem lesz a túlélésre. 

A tudós szerint a bolygó akkor töltődött fel, amikor még nem emberek nem is laktak rajta, s csak akkor jelentünk meg, amikor már ideálisak voltak az életfeltételek.

Ha a trendet nem tudja megfordítani az emberiség, akkor egyre ingatagabbá válik az energiaellátás, nagy éhezések és szárazság fogja megtizedelni a populációt, az emberi faj maradékának pedig újra a klasszikus vadászó-gyűjtögető életmódhoz kell visszatérnie.

Egy apokalipszis fog végbemenni, mely visszataszíthatja az emberiséget a kezdetekhez. De vajon tudunk valamit tenni a katasztrófa ellen?

A Föld energiatartalékai egyre szűkösebbek. A kőolaj és földgáz vészesen fogy, és egyes becslések szerint a Föld olaja mindössze 10-20 évig elég, aztán nem lesz több olaj, és át kell térnünk más nyersanyagokra, energiahordozókra.

Kalkulációk szerint 1000 milliárd tonna szénhidrogén gyűlt fel bolygónk biomasszájában az évmillió során, melynek felét az ember létezése során már felhasználta. És ne feledjük, az emberiség évről-évre egyre több energiát fogyaszt.

Ráadásul az utolsó száz évben több mint 10 százalékot égetett el belőle. Főként az erdőirtások okozzák a Föld “elemeinek” kimerülését.

A nagy kérdés természetesen az, hogy a folyamatot az emberiség vissza tudja-e fordítani? 

Ha ugyanis nincs, akkor időben el kell kezdeni változtatni a hozzáállásunkon, mert maradandó károsodást okozunk a bolygónak, melyet csak évmilliók múlva fog tudni kiheverni.

A bolygó az egyetlen, amink van, és ha tönkretesszük, nem lesz hol élnie az emberiségnek. Egyesek szerint ez az egész környezetszennyezés természetes folyamat.

Az a folyamat pedig addig folytatódik, míg az ember ki nem pusztítja önmagát. A bolygó ezután évmilliókon át fog regenerálódni, míg kiheveri az ember okozta sebeket.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség földünk kataklizma


Megtekintések száma: 41247





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet