Vigyázz, ha dízeles autót veszel! Hamarosan betilthatják a dízelmotort!

2017. október 1., vasárnap




Legalábbis egyre több az erre utaló jel, és már konkrét intézkedések is történtek!

Egyre több világvárosban lehet majd betiltva a dízelmotor. Az elkövetkező évtized közepéig cselekedni fognak.

Annak ellenére, hogy a globális felmelegedés egyre több ember szerint elkerülhetetlen, és vannak, akik szerint valójában egy természetes folyamat is lehet, az országok minden erejükkel azon vannak, hogy gátat szabjanak az üvegházhatású gázok légkörbe jutásának.

Nem elég, hogy a globális felmelegedés a nyakunkon van, és Trump felrúgta az Amerika által is megkötött klímaegyezményt, egyre több város felett alakul ki végzetes mennyiségű szmog.

A szmog pedig napokig a városon maradva gyakorlatilag emberéletek százait, ezreit veszélyeztetheti. Ezért most több világváros polgármestere is újabb lépéseket tett az ügy érdekében.

Több világvárosban is betilthatják a dízelmotorokat

Négy világváros polgármestere is megfogadta, hogy a jövő évtized közepéig kitiltja városából a súlyos légszennyezést okozó dízelüzemű motorokat.

A városvezetők kétévente tartott világtalálkozóján, Mexikóban a mexikóvárosi, az athéni, a madridi és a párizsi polgármester tett ígéretet erre.

Köztudott, hogy a dízelmotorok az egyik legszennyezőbb motortípusok napjainkban. Óriási mértékben növelik a légkörbe jutó gázok és a por mennyiségét. 

Az sem elhanyagolható tény, hogy rengeteg nitrogénoxidot bocsátanak ki, amik a talajszinten ózonképződéshez vezetnek.

Ez pedig súlyosan káros hatással van az emberi szervezetre.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének jelentése szerint a részben a dízelmotorok okozta légszennyezés évi hárommillió halált okozhat.

Sokan felvetették azt a jogos kritikát, hogy ezek az intézkedések nem segítenek számottevően a klímaváltozás elleni harcban, ugyanakkor nagy kiszúrás az olyan autótulajdonosokkal szemben, akik dízelmotoros autói vannak.

Nemrég több olyan tanulmány jelent meg, melyek azt mutatják, hogy már elérkeztünk arra a pontra, ahonnan már akármit csinálunk vagy teszünk, nem lehet visszaállítani a globális felmelegedés előtti állapotokat.

Drasztikus lépésre lenne szükség, és ha az egész világon minden városban bevezetnék ezt a tiltást, és fokozatosan kivonnák az összes dízelautót a forgalomból, akkor lenne értelme a megszorításnak.

érdekes hihetetlen érdekesség közérdekű


Megtekintések száma: 96826





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet