Világháború küszöbén? Törökország légitámadást indított a szíriai kurdok főhadiszállása ellen

2019. október 8., kedd




A szíriai állami televízió szerint ezzel megkezdődött az agressziónak minősített török katonai beavatkozás Szíriában.

A török légierő csapást mért hétfőn este a szíriai kurd fegyveres koalíciónak, a Szíriai Demokratikus Erőknek (SDF) az északkelet-szíriai Haszake tartomány el-Malikíja városában található főhadiszállása ellen – közölte az al-Majadín szíriai televízió nyomán az MTI.

A bombázás a Tell Tavil kerületet érte. Tényét nyugati források még nem erősítették meg és egyelőre nem érkeztek hírek áldozatokról.

A szíriai állami televízió "agressziónak" minősítette a török katonai beavatkozást.

A török légierő harci gépei a nap nagy részében intenzív repüléseket hajtottak végre a határ menti térségben, de csak este támadták meg a főhadiszállást.

Előzőleg Recep Tayyip Erdogan török elnök közölte, országa hadműveleteket készül indítani az Egyesült Államok által támogatott a Szíriai Demokratikus Erők ellen.

Az amerikaiak hétfőn megkezdték a kivonulást Északkelet-Szíriából, miután Washington bejelentette: nem bonyolódik bele a helyi kurd fegyveres koalíció elleni hadműveletbe. Ezt az SDF hátba szúrásként értékelte - írta meg a 24.hu.

Donalt Trump egy Twitter-bejegyzésében óvatosságra intette Törökországot:

"Amennyiben Törökország olyan lépést tesz, amelyet kimagasló és páratlan bölcsességem alapján megengedhetetlennek ítélek, abban az esetben tönkreteszem és eltörlöm a török gazdaságot"

- írta az amerikai elnök.


OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika harmadik világháború


Megtekintések száma: 48014





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet