​Vizet öntött a banánhéjra, a virágai kivirultak ettől a természetes tápoldattól!

2020. október 21., szerda




Mindenki azt szeretné, hogy a növényei és a virágai szépen, egészségesen fejlődjenek, de sajnos néha előfordul, hogy valamelyik virágunk megbetegszik.

Ilyen esetben hatásos lehet, ha banánhéjat teszünk a virágföldbe, mert a banán rengeteg olyan vitamint tartalmaz amely, erősíti a növények gyökereit és gyorsítja a virágzást. Még jobb megoldás, ha banánból, vagy banánhéjból tápoldatot készítünk, így minden szobanövényünket meg tudjuk öntözni vele.

Ha a növényeid nem virágzanak, vagy csak nem nőnek elég gyorsan, érdemes kipróbálnod ezt a tápoldatot. A jól fejlődő virágainkat is megöntözhetjük vele néha, helyettesíthetjük vele a bolti tápoldatokat.

Banánból készített tápoldat

1. Nemcsak a banánhéj, hanem maga a banán is kiváló tápanyag. Törjük össze villával a banánt, majd öntsünk rá egy pohár vizet (2 dl). Ezt a keveréket azonnal használhatjuk, ha valamelyik virágunk megbetegedett.

2. A banános keveréket egyenesen a virágföldre öntsük.

3. A banánhéjat tegyük egy befőttesüvegbe, öntsünk rá vizet és hagyjuk egy éjszakát állni.

4 A banánhéjból készített tápoldat elkészítése: 1 rész banánhéj 5 rész víz.

5. Öntözzük rendszeresen a virágainkat ezzel a vitaminokban gazdag vízzel.

6. A banánhéjat többször fel tudjuk használni tápanyagként, öntsünk ismét vizet a banánhéjra, hagyjuk állni egy éjszakát és ezzel öntözzük a virágainkat.

Próbáljátok ki ti is ezt a hatásos tápoldatot!


Megtekintések száma: 2651





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet