Wifi: ezt teheted a saját érdekedben a káros Wifi sugárzás elkerülése érdekében!

2018. december 23., vasárnap




Sok kutatás kimutatta, hogy a wifi káros, és képes rákot okozni a szervezetben. Hogyan védhetjük ezt ki?

A eifiről régóta úgy tartják, hogy komolyan károsíthatja az egészséget...

Egy szobai router maximális adóteljesítménye 100mW, a routertől 1 méter távolságra mérhető teljesítmény pedig körülbelül 0,01mW, 2 méterre pedig 0,001mW. 

Ezek elhanyagolható, az emberi szervezetre semmilyen hatást sem kiváltó sugárzások. Mi történik azonban, ha 1 méternél közelebb ülünk a routerhez? 

nemzetközi szabványok alapján a biztonsági határ a router (antennától) 20 centiméter. Ezen a távolságon belül huzamosabb ideig nem ajánlatos tartózkodni.

Amennyiben fontosnak tartod a pihenésed, estére helyezz magadtól 1 méteres távolságon kívül minden elektromos eszközt. Nem szükséges alufóliából sapkát készítened, és betonbunkerbe sem kell költözzél. 

Csak ne tartsd a közvetlen közeledben a laptopot (ne aludj vele), mobiltelefont (inkább egy távolabbi asztalra rakd a szobában, mint az éjjeliszekrényre a fejedtől 15 centire) és a táblagépet sem (bármilyen jó azon olvasni alvás előtt).

Az előzőhöz kapcsolódik, hogy inkább kapcsoljuk ki a laptopot is éjszakára, mintsem csak lehajtjuk a kijelzőt. Ugyanis ilyenkor nem kapcsol ki, hanem alvó állapotba helyezi magát. 

Így spórolunk a laptop akkumulátorával is, és még egy picivel csökkentjük a minket ért sugárzást. Ha esetleg tévére szoktál elaludni, akkor ezt is érdemes újragondolni, és legalább kipróbálni milyen elaludni anélkül. Valószínűleg kipihentebb leszel, könnyebben fogsz ébredni.

A Wifi router-t ugye már tudjuk, hogy magunktól 1 méterre ildomos helyezni, és semmiképp se tartózkodjunk huzamosabb ideig 20 centis körzetében. Érdemes átgondolni hova érdemes helyeznünk a Wifi router-t a lakásban. 

Szeretnénk, ha mindenhol jól lehetne fogni a jelét, mostantól azonban az egészségre gyakorolt hatásait is figyelembe kell vegyük.

A router legjobb helye a lakás közepén lehet, ahol legjobban „rálát a jel” az ajtókra, azonban nincs olyan helyiségben, ahol valaki 8 órát alszik vagy dolgozik. Ilyen lehet a lakás előszobája, közlekedő, esetleg a nappali egy távolabbi sarka. Lehetőség szerint nem olyan helyiség, ahol valaki alszik esténként. 

Ahol lehetőség van használjunk UTP kábeles internetet.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 6903





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet