Zseniális! Másfél perc alatt elektromos kerékpárrá alakítható bármelyik bicikli

2016. május 4., szerda




Kétségtelenül óriási ötlet a kerék, amely az egész bicikli működését megváltoztatja, és gyakorlatilag kevesebb, mint két perc alatt elektromos biciklivé alakíthatjuk régi vasainkat.

Akár 32 km/h-s sebességgel is haladhatunk a kerékpárral, nagyjából 30-80 km-en át, anélkül, hogy tekernünk kellene. Ezt ígérik a GeoOrbital nevű új biciklikerék fejlesztői. Találmányukkal szó szerint pillanatok alatt elektromossá alakítható szinte bármely kerékpár.

A GeoOrbital két méretben érkezik, így a fejlesztők szerint a biciklik 95 százalékával kompatibilis.

A kisebb a 26 colos első kerék helyére szerelhető, a nagyobb pedig a 28, 29 colos és a 700c-s szabványokkal használható. A felszerelés nem is túl bonyolult, a meglévő kerék levétele után egy perc elég hozzá, és a kialakításnak köszönhetően még csak speciális kulcsra sincs szükségünk.

elektromos-bicikli-atalakitas

A szerkezet a keréken kívül egyetlen dologból áll: az elektromos hajtást bekapcsoló gombot a kormányra kell szerelni, hogy mindig kéznél legyen.

A fejlesztők azt ígérik, a gombot megnyomva a kerékben lévő 500 wattos motorral 6 másodperc alatt gyorsíthatunk 32 km/h-s sebességre, pedálozás nélkül. Rápedálozással pedig még nagyobb sebesség érhető el.

A kerékbe épített, pillanatok alatt cserélhető Panasonic akkumulátor, ha egy kis pedálozással mi is besegítünk, akkor – kerékmérettől függően – 50-80 km-es tekerést helyettesít, de ha nem pedálozunk, akkor is 20-30 km hozható ki egy aksiból. 

És ha már akkumulátor: szereltek rá egy USB-kimenetet is, így akár a telefonunkat is tölthetjük út közben.

A Kickstarteren előrendelhető kerékért 649-699 dollárt kérnek, ami 170+ ezer forint körüli összeget jelent, és hazai rendelés esetén ehhez még egy 140 dolláros költség is járul, így 200 ezer forint alatt sajnos nem nagyon lehet megúszni a dolgot.

Forrás: hvg.hu

tudomány technológia technika zöld energia


Megtekintések száma: 61300





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet